USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Компанія з ОАЕ за 32 млн грн встановить інтернет у літаку Зеленського

18 Листопада 2020 15:50
Компанія «Etihad Airways Engineering LLC» із Об’єднаних Арабських Еміратів займеться покращенням супутникового інтернету на борту літака президента України Володимира Зеленського. За таку послугу наша держава виділить їй 32,40 мільйона гривень.

Відповідний тендер проводив Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки та захисту інформації Держспецзв’язку. І 16 листопада він заявив про намір укласти угоду з його переможцем (Etihad), повідомляється у системі ProZorro, пише Обозреватель.

За умовами конкурсу, протягом року компанія має модернізувати станцію супутникового зв’язку, яку встановлено на літаку Аirbus 319-115 із заводським номером 3260 та державним і реєстраційним знаками UR-ABA.

Як пишуть "Наші Гроші", це один із літаків Державного авіаційного підприємства «Україна» ДУС, яке забезпечує перельоти вищих посадовців держави. Серед них, звісно, і президент Володимир Зеленський.
Зазначається, що модернізована станція Honeywell JetWave (США) буде забезпечувати на борту доступ в інтернет із використанням швидкісних стандартів Inmarsat Аеrо Global Хрrеss service із максимально можливою швидкістю 50 Мбіт/с. А строк гарантійного обслуговування становить два роки.

Прикметно, що тендер змогли провести лише з третьої спроби. Раніше відкриті торги з очікуваною вартістю 38,01 млн грн і 35,00 млн грн не відбулися через подання менше двох тендерних пропозицій.

Вартість договору з «Etihad Airways Engineering LLC» виявилася на 15% нижча від очікуваної. Конкурентами цієї компанії були ПП «Бейнлеумі Україна» Костянтина Безим’янного і фірма «Eclipse Global Connectivity» (Франція).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
турбо режим Показати IP 18 Листопада 2020 17:27
все для нашего бубочки и никаких денег не жалко! 73% продолжайте в том же духе!
Білоруський хакер Показати IP 18 Листопада 2020 17:48
А як же ми?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus