USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Комп’ютери по всьому світу стрімко дешевшають

4 Серпня 2009 15:19
За минулий рік ціни на персональні комп’ютери і ноутбуки знизилися в середньому на 20%. Експерти прогнозують, що найближчим часом падіння цін на ПК триватиме, оскільки на ринку з’являтиметься все більше нових моделей. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Водночас попит на комп’ютери зростає. Причин для цього чимало: і поява нової операційної системи Windows 7, і початок поступового відновлення світової економіки, і запуск цілої лінійки нової продукції.
Свою роль відіграє і той факт, що багато споживачів вважають комп’ютер предметом першої необхідності і часто купують ПК або ноутбук, навіть попри кризу.
Одразу після початку кризи в серпні 2007-го великі виробники комп’ютерів, такі як Hewlett-Packard Co, Dell Inc, Acer і Lenovo, зіткнулися з різким падінням попиту на їхню продукцію. У результаті вони були змушені знизити ціни. Окрім того, на ринку з’явилися нетбуки – невеликі та відносно дешеві ноутбуки, – пише сайт ТСН.
«Виробникам ПК і ноутбуків не залишається нічого іншого, окрім як знижувати ціни на свою продукцію. Головне в даній ситуації – не зазнати збитків і зуміти вчасно скоротити виробничі витрати», – зазначив аналітик Pacific Crest Securities Брент Браселін.
За оцінками експертів, за підсумками II кварталу 2009 року постачання комп’ютерів скоротилися на 5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Проте цей показник виявився кращим за більшість прогнозів, що свідчить про поступове відновлення ринку ПК. Експерти кажуть і про те, що найближчим часом попит на комп\'ютери тільки зростатиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus