USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кому вигідна дестабілізація в Одесі?

27 Квітня 2016 13:52
Грузинські псевдореформатори грають ключову роль в дестабілізації ситуації в Одесі, - вважає політичний експерт Михайло Павлів. На його думку, чим швидше ці люди покинуть місто, тим краще, - інформує From-ua.

Павлів допускає, що і розгін наметового містечка під мерією влаштували саме вони. Це підтверджує і участь в розгоні лідера «Автомайдану» Резвушкіна.

Нагадаємо, в Одесі вдалися до силового розгону мітингу на Думській площі. В ніч з понеділка на вівторок на площі перед будівлею мерії Одеси група невідомих в масках напала на наметовий табір учасників акції, які вимагають відставки мера міста Геннадія Труханова. Як повідомило одеське ГУВС, інцидент стався близько 4 години ранку на Думській площі - «невстановлені особи в кількості близько 20 осіб в масках на обличчях» почали громити табір.

Мер міста Геннадій Труханов заявив про те, що винним у нічному силовому розгоні акції є голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі. Він підкреслив, що інцидент виник через "невміння керівництва ОДА визнавати власні помилки".

Павлів додає, що у команди Саакашвілі велике бажання дестабілізувати ситуацію в місті, і вони намагаються це зробити. Це їм потрібно для того, щоб скомпрометувати мера Труханова.

Проте, з його слів, навряд чи у них щось вийде. Швидше за все, Саакашвілі незабаром віддійде у «прекрасне минуле». Зауважимо, що прогноз експерта може виявитися більше ніж правдою, оскільки останнім часом у ЗМІ шириться інформація, що на Банковій хочуть позбутися "грузинського десанту". Мовляв, там (на Банковій, - ред ) зрозуміли, що грузинська команда реформаторів вочевидь створює більше шуму, аніж приносить користі владі. Більше того, сам губернатор Одещини не відкидає варіанту повернення в Грузію. Зокрема, Саакашвілі вважає, що його колишня партія "Єдиного національного руху" переможе на парламентських виборах 2016 року в Грузії, після чого він обіцяє приїхати в країну, аби допомогти переможцям в продовженні реформ.

Що ж стосується дестабілізації ситуації в Одесі, то свою думку з приводу цього висловив радник мера Олег Бриндак. Зокрема, він дав прес-конференцію, під час якої звинуватив «заїжджих реформаторів» в тому, що вони заважають місту, нічого не зробили для області і намагаються звинуватити мерію в розгоні Майдану на Думській.

Тим часом, сам Саакашвілі вважає, що провина у дестабілізаційних процесах лежить на міській владі. Голова Одеської ОДА навіть просив президента ввести у місто додаткові підрозділи Національної гвардії і поліції для забезпечення громадського порядку. Проте, у керівництві міністерства внутрішніх справ України заявили, що в Одеську область не вводитимуть додаткові підрозділи Національної гвардії, - інформує еizvestia.com.

В інтерв'ю українському телеканалу 112.ua радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що «Національна гвардія і національна поліція не можуть займатися політичними розбірками, не мають права бути учасниками політичних процесів».

На думку Саакашвілі, міська влада не вживає належних зусиль для врегулювання конфлікту, а, навпаки, потурає провокацій. Сам же "грузинський реформатор" в Україні відомий як борець із корупцією. Щоправда, замість вирішення одеських проблем політик гастролював Україною з антикорупційними форумами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Путен Показати IP 27 Квітня 2016 14:19
Как кому? Мине канешно...
Анонім Показати IP 27 Квітня 2016 15:09
Шоколадному вигідно
Таня Показати IP 27 Квітня 2016 15:38
Хто- і головне, чому - саботує децентралізацію в Чернігівській області? https://www.youtube.com/watch?v=HVqnL8w577Y&feature=share

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus