USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Команда Саакашвілі: на Банковій хочуть позбутися «грузинського десанту»?

31 Березня 2016 17:07
На Банковій зрозуміли, що грузинська команда реформаторів вочевидь створює більше шуму, аніж приносить користі владі.

Про це повідомляє «Ділова столиця».

Нагадаємо, офіційною причиною звільнення свого заступника Давида Сакварелідзе вже екс-Генеральним прокурором України Віктор Шокіним, стала нібито зміна структури ГПУ і "грубе порушення прокурорської етики", а також "втручання в діяльність іншого прокурора". Водночас, критики Шокіна стверджують, що істинним мотивом звільнення Сакварелідзе стала його роль у скандальній справі "діамантових прокурорів". А, згідно з інформацією "ДС", відставка заступника голови ГПУ здійснена за вказівкою з Банкової. А там, вочевидь, вирішили позбавитися від усіх грузинських реформаторів, включаючи Міхеіла Саакашвілі.

Широкій громадськості відставний прокурор Давид Сакварелідзе став відомий в липні 2015 року. Тоді соратники Саакашвілі ініціювали проведення обшуку в кабінетах своїх колег - першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Під час слідчих дій у Шапакіна і Корнийця знайшли біля $500 тисяч, а також діаманти і цінні папери ще на 540 тисяч гривень. Ця справа в результаті переросла в довгу інформаційну війну між Віктором Шокіним, який заступився за заарештованих колег, і Сакварелідзе, який звинуватив свого шефа в прикриванні корупції в стінах генпрокуратури.

Під тиском громадськості Віктор Шокін звільнив Шапакіна і Корнійца з органів прокуратури, а зараз їх справа знаходиться на розгляді Голосіївського районного суду Києва.

Щоправда, з’ясувалося після тверджень представників команди Віктора Шокіна, що зібраних доказів недостатньо, щоб звинуватити підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди або в зловживанні службовим становищем. І нібито саме ця причина стала істинним приводом відставки Сакварелідзе.

З іншого боку, колишні прокурори Шапакін і Корнієць досі так і не дали чіткого пояснення, як в їхніх кабінетах, при досить скромних зарплатах, виявилися такі величезні суми. У будь-якому випадку, на Банковій вирішили, що оскільки Сакварелідзе не зумів довести цю справу до логічного кінця, то повинен піти. Така ж позиція у президентської команди і щодо інших представників грузинського десанта, зокрема і стосовно діючого глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. Мовляв, піару надто багато, ще більше галасу про боротьбу з корупцією і звинувачень на адресу тих або тих представників центральних органів влади без доказів, водночас ефективність роботи - дуже низька.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЄВРОПА ОЦІНИЛА ПОПУЛІЗМ СААКАШВІЛІ

В цілому, згідно з інформацією "ДС", в Адміністрації Президента неофіційно визнали, що запрошення грузинських реформаторів в Україну було помилкою.
Адже, по-суті, грузинський десант став одним із осередків руйнування органів влади зсередини. Реальних досягнень представників команди Саакашвілі не продемонстрували. А сам глава Одеської ОДА велику частину часу зайнятий тим, що розкручує свій політичний рух, готуючись вочевидь до позачергових парламентських виборів. І губернаторський пост забезпечує йому сприятливі адміністративні умови. Власне6 тому на Банковій вирішили, що якщо Саакашвілі хоче займатися політикою, то нехай робить це у вільний час, тобто після відставки, питання якої, кажуть, вирішиться в найближчий час.

До слова, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини цитувало слова Саакашвілі, мовляв, призначення іноземних «нафталінових» політиків-реформаторів на керівні посади - це приниження країни. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеіл Саакашвілі та додав, що це робиться для того, аби не допустити нове покоління до влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus