USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Кому з волинян треба щепитися бустерною та додатковою дозою від коронавірусу

5 Січня 2022 13:29
З січня на Волині почали щеплювати додатковою та бустерною дозою вакцини від COVID-19.

Про це стало відомо під час брифінг Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та вакцинальної кампанії в області.

Як повідомила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, майже 43% волинян щеплені однією дозою від COVID-19, повний курс щеплення отримало майже 38% дорослого населення області. За минулу добу було проведено 2 306 щеплень.

Також волинян почали щеплювати додатковою та бустерною дозами. Додаткова доза, пояснила Людмила Тимощук, призначається людям, які мають низький рівень імунітету: ВІЛ-інфіковані, люди з трансплантованими органами, онкохворі, які перебувають на хіміотерапії, хворі, які отримують і на імуносупресорну терапію.

«Це робиться, щоб не було важкості перебігу коронавірусної інфекції. Додаткова доза вводиться через 28 днів після попередньої дози тією ж вакциною, що проводили вакцинацію, або ж вакциною Moderna чи Pfizer», – пояснила Тимощук.

Бустерна доза – додаткова, її вводять для посилення ефективності вакцини проти коронавірусу, яка з часом знижується. Її оптимально вводити у період від 6 до 9 місяців після отримання перших двох доз.

Її можуть отримати медичні працівники, співробітники будинків інтернатного типу, громадяни віком від 60 років. Бустерна доза вводиться вакциною Moderna або Pfizer.

Зі слів Людмили Тимощук, записатися на щеплення додатковою або бустерною дозою можна у сімейного лікаря чи в пунктах вакцинації.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Депутат Показати IP 5 Січня 2022 14:28
Знайомі уже попередніми пощеплювалися, третьою не зможуть,бо них немає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus