USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кому заважає обласна організація УТОП? ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

4 Квітня 2011 09:25
На адресу «ВН» надійшов відкритий лист головному редактору газети «Волинь нова» Степану Сачуку. Його автор – член президії Волинської обласної організації Українського товариства охорони природи, заступник директора з науково-дослідної роботи Національного природного парку «Прип’ять-Стохід», відомий природознавець Михайло Химин.

Як пояснив автор листа, написати цей текст його спонукала публікація у газеті «Волинь нова», у якій, на його думку, однобоко подана інформація про діяльність товариства і зокрема про підготовку звітно-виборної конференції Волинської обласної організації УТОП, напередодні якої і з’явилася згадана публікація.

Михайло Химин стверджує, що через зміну керівництва обласного осередку товариства – Миколу Мельника замінив Віктор Комаров, - колишнє керівництво осередку робить спроби дискримінувати діяльність товариства і роботу його членів.

Зокрема, за словами Химина, на членів товариства чинився тиск, аби ті не брали участі у звітно-виборній конференції. Зокрема про це розповідали делегати з Іваничівського, Ратнівського та Любешівського районів.

Також у прокуратуру області Микола Мельник написав звернення, у якому просить перевірити правомірність договору оренди приміщення товариства – частину цього приміщення товариство здає приватній структурі.

Далі подаємо текст відкритого листа Михайла Химина. Як розповів його автор, лист ще 25 березня він передав у тому числі й у редакцію газети «Волинь нова».

«ВН», публікуючи цей лист, готові оприлюднити позицію чи окремі коментарі інших сторін і осіб, згаданих у ньому.


Відкритий лист головному редактору газети "ВОлинь нова" Сачуку С. Д.

Шановний Степане Дорофійовичу!

Я не один рік співпрацював з газетою, яку ви очолюєте, і у межах можливого творив актуальний матеріал на благо рідного краю, знайомлячи читачів газети з проблемами довкілля, хоча ми особисто і не часто спілкувалися. Ви допомагали і в публікуванні матеріалу, і в організаціях круглого столу під час реалізації в області природоохоронних проектів. За це вам щира подяка і уклін. Протягом тривалого часу я співпрацював з справжніми професіоналами газети: колишнім відповідальним секретарем Крещуком С.В., але, очевидно, найбільше з Зубчук К.В. Ці роки спілкувань з приємністю буду згадувати усе життя.
Ознайомився із публікацією Наумука С.В. «Громадська організація – не приватна вотчина» (газета «Волинь-Нова» від 22 березня 2011 року, № 32, стор.5). Дивно однобокою, але зрозумілою є поява цієї статті саме напередодні проведення 13 обласної звітно-виборної конференції Волинської обласної організації Українського товариства охорони природи, як і спроби втручання в роботу громадської організації з боку окремих державних районних керівників з метою дискредитації природоохоронної організації та недопущення приїзду делегатів від районних осередків до Луцька (про що розповіли делегати, і що суперечить і Конституції України та відповідним законам) та скарга у прокуратуру. Невже вертаємося до більшовицького тоталітаризму і його типових лоцманів – телефонного права, залякування, обману, кляуз тощо? Але, людей, які вже піднялися з рабських колін, ніякими «заходами» чи репресіями знову на коліна не поставити. Це чудово засвідчили 25 делегатів із 34 на обласній звітно-виборній конференції, яка відбулася у Луцьку 24 березня 2011 року. Відсутніми були делегати із Ковельського, Старовижівського і Шацького районів (невже злякалися розправи держиморд-задолизів – покидьків історії?). На зборах, окрім делегатів, були присутні: уповноважений Всеукраїнської ради Українського товариства охорони природи – заслужений природоохоронець України – Сацюк І.Л., заступник голови Волинської обласної ради – Вітер В.С., перший заступник начальника державної екологічної інспекції у Волинській області – Ткачук О.В. та інші запрошені. Отже, 13 обласна звітно-виборна конференція відбулася, одноголосно головою обласної організації обраний авторитетний професіонал–природоохоронець з 27-річним стажем – Віктор Васильович Комаров, обрано обласну раду товариства (19 чоловік) та її президію (7 чоловік).
Власне ця стаття справила на мене гнітюче враження – краще б я її не читав. В мене лише одне питання – хто замовник? Той самий, хто написав скаргу у прокуратуру? Він ваш дуже хороший знайомий? Не думаю, що молодий журналіст саме перед проведенням цієї звітно-виборної конференції задумав написати її з власної ініціативи, не поцікавившись думок з питань, висвітлених у статті, у когось із членів товариства, членів президії чи ради. Чому ви, як професіонал не поцікавилися у автора, чому така поспішність з її публікацією, адже можна було б поспілкуватися з В.В.Комаровим і через день-два, якщо автор хотів вникнути у суть проблеми, яку підняв? До речі, автор згадуваної вище статті був присутній на цій обласній звітно-виборній конференції 24 березня 2011 року.
В моїй душі – пустота. Таке враження, що ніби спілкування з газетою було у минулому житті.
Чи знайдете в собі мужність опублікувати цей лист?
А чи не варто піти на заслужений відпочинок, з огляду на ваш поважний вік і дати дорогу молодим фахівцям утверджуватися на журналістській ниві на засадах демократії та плюралізму думок?

Химин М.В.
25 березня 2011 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Пересічний Показати IP 4 Квітня 2011 11:16
Михайло тримайся! Ці лицеміри тільки замовні статті і можуть писати. Люди з Вами!
свій-чужий Показати IP 4 Квітня 2011 12:22
Чи хто-небудь з аналітиків проводив дослідження з питання віку керівників державних підприємств міста,які фінансуються з бюджету,90% пенсіонерів -маразматиків ,тому таке й твориться в економіці як Луцька,так і Волині.Неначе більш немає кому керувати ляльковим театром,драмтеатром,міськсвітлом іт.д, іт,п.
Журналюга Показати IP 4 Квітня 2011 16:11
Славетна колись газета Волинь-нова завдяки небажанню Степана Сачука уходити на пенсію (має 73 роки) перетворилась на клуб старих маразматиків на чолі з головним - Сачуком. Нема практично молоді (єдине приємне виключення - Уліцький і Згоранець). А останнім часом пан Сачук вважає, що він став мало не напівбогом, що з висоти свого поважного віку і досвіду можна публікувати у газеті відверто замовні, однобокі статті без взяття коментарів у протилежної сторони. Ганьба Сачуку і заангажованій газеті Волинь-нова!
Волинянин Показати IP 4 Квітня 2011 17:54
Да, Волинь останнім часом спаскудилась. Чого варті лише реламні блоки Януковича на виборах президента-2011 розміром на цілий розворот. Гроші грошами, але ж не можна такою величезною рекламою зневажати волинського читача, що в своїй основній масі негативно ставиться до Януковича. Сачуче, прозрій і йде вже собі на пенсію нянчити онуків, дай дорогу молодим!
Vlad2009 Показати IP 5 Квітня 2011 10:35
Треба давати дорогу молодим. Сачуку давно треба на пенсію.
Газета "Волинь нова". Показати IP 5 Квітня 2011 18:52
В Статуті нашої газети чорним по білому записано, що редактор вибирається колективом один раз на 5 років. Якщо бути відвертим, то довічно. Це з однієї сторони. З іншої ж, Статут стверджує, що на посаду головного редактора не може бути вибраний журналіст, який не працює в творчому колективі газети, тобто - зі сторони. Виходячи з цього, "волинянину" нічого не світить з жодної точки зору, тим паче, що йому теж без трьох місяців 65 років і він продовжує лизати смердючий зад влади в державній газеті, яка фінансується щороку на 12-15 млн. грн., як лизав усе своє свідоме життя. Сачук же цього ніколи не робив і не робитиме. Сачук нікого не обслуговує, як, наприклад, коментатор "волинянин". P.S. Коментатор вирахуваний по інтегральній формулі: 2x.4y(m-n2:4xd(3a+2d)+5X = "волинянин".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus