USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Комунальне приміщення у центрі міста на Волині продадуть з молотка

26 Вересня 2013 14:14
Ковельські депутати погодилися продати з молотка ще один об’єкт комунальної власності, - повідомляє «ПроКовель».

Так, сьогодні на засіданні 42 сесії Ковельської міської ради вирішили подальшу долю ще одного приміщення комунальної власності: частини будівлі магазина «Квіти» площею 66,6 метра квадратного, котрий знаходиться в самісінькому центрі міста, і яким досі користувалося Ковельське комунальне підприємство «Добробут».

Будівлю, згідно проекту рішення, автором якого є Олександр Артишук, внесли до переліку об’єктів, що підлягають приватизації. Іншими словами, приміщення, де комунальники реалізовували власну ритуальну продукцію і ту, що закуповували, запропонували продати на аукціоні. Документ у сесійній залі отримав підтримку.

Як і очікували працівники колективу комунального підприємства «Добробут», дива не сталося. Хоча боротьба за приміщення на засіданні ради таки відчувалася. Спершу, депутат Віра Федосюк зачитала колективне звернення від колективу «Добробут» за підписами 34 чоловік, які уклінно просили депутатський корпус і міського голову зглянутися, не голосувати за прийняття даного рішення, не відбирати в них магазину. Від себе особисто В.Федосюк додала, що вона погоджується з думкою комунальників і запропонувала колегам по цеху наразі дане питання не розглядати, а якщо й повернутися до його розгляду, то лише тоді, коли на підприємстві буде призначено директора, який дасть вичерпні відповіді на всі сьогоднішні запитання. А ще - вона твердо переконана, що виставляти частину приміщення на аукціон можна лише тоді, коли на те буде згода колективу.

Свої думки стосовно даного питання висловили й інші міські народні обранці. Скажімо, Роман Ляшук та Володимир Матвєєв не бачать іншого виходу, як продати на аукціоні майно комунальної власності. Вони переконували своїх колег, що магазин не приносить «Добробуту» жодної копійки прибутку, а лише збитки. Р. Ляшук озвучив суму щомісячних збитків – три тисячі гривень. Проте були й такі депутати, які виступили в підтримку колективу. Приміром, Олена Євсюк висловила своє занепокоєння стосовно швидкого продажу добротної будівлі комунальної власності в центрі міста і натякнула, чи не зіткнеться керівництво міста з тією ж дилема, що і з ділянкою землі в районі вулиці Володимирської, тією, де знаходиться ринок. Вона категорично проти таких радикальних методів боротьби з неприбутковими комунальними підприємствами.

Однак результат усіх цих розмов уже відомий: депутати переважною більшістю голосів погодилися виставити на аукціон частину магазину «Квіти».

Варто зауважити, що секретар міської ради Михайло Гетьман віддав свій голос «За» підтримку проекту рішення, очільник Ковеля Олег Кіндер - утримався. І лише одна людина була проти внесення до переліку об’єктів комунальної власності Ковеля, що підлягають приватизації, частини будівлі магазину по вулиці Незалежності, 90 – Віра Федосюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus