USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У центрі Луцька перевірять використання автостоянки

4 Грудня 2015 10:06
Яким чином один із закладів у центрі міста використовує земельну ділянку, що належить міській громаді, та чи не є вона самовільно захопленою, хочуть перевірити у міськраді.

Про це йшлося під час першої сесії Луцької міської ради 3 грудня.

Депутати розглядали проект рішення про поновлення договору оренди землі малому підприємству-фірмі «Локо» для будівництва та обслуговування офісних приміщень на вулиці Винниченка, 14а (площею 0,0280 гектара).

Депутат Павло Данильчук запитав у начальника управління земельних ресурсів Сергія Шабали, який розмір орендної плати очікують отримати. Посадовець не зміг відповісти, зауваживши, що її розмір встановлюється договором та щороку індексується відповідно до індексів інфляції.

Обранці міської громади звертали увагу на те, що фірма користується значно більшою ділянкою, ніж їй надають в оренду (йдеться про автостоянку, проїзди тощо), а депутат Григорій Пустовіт зазначив, що будівля була свого часу зведена в водоохоронній зоні з порушеннями.
Депутат Сергій Була зауважив, що на вільній земельній ділянці розташована автостоянка та літній майданчик. Він запропонував виставити цю вільну земельну ділянку на аукціон, адже автостоянка у центрі міста потрібна для всіх і могла б забезпечувати надходження до міського бюджету. Наразі, з його слів, ділянка огороджена і фірма «Локо» та заклад «Шафран» використовують її в своїх цілях.

Сергій Шабала відповів, що однією з проблем Луцька є забезпечення об’єктів, що будуються у місті, необхідною інфраструктурою, в тому числі, стоянками. Він наголосив, що не бачить підстав віддавати вільну ділянку автостоянки в оренду.

Депутат Андрій Козюра пропонував одним із пунктів рішення доручити компетентним органам використання вільної земельної ділянки без правовстановлюючих документів та зобов’язати фірму відшкодувати матеріальну шкоду, яка завдана міському бюджету. На це Сергій Шабала зауважив, що для такої перевірки потрібен дозвіл Кабміну, оскільки діє мораторій на проведення перевірок. Він відзначив, що об’єкт нерухомості займає майже всю територію ділянки, що перебуває в оренді, а жодної автостоянки наразі в оренду не надають.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що доручить муніципальній поліції перевірити використання ділянки міської комунальної власності під літній майданчик.

Андрій Козюра запропонував одним із пунктів проекту рішення звернутися до прокуратури щодо порушення справи про самозахоплення земельної ділянки.

Депутат Ігор Поліщук зазначив, що фірма «Локо» є власником приміщення, а літній майданчик використовує ресторан «Шафран», який лише орендує частину приміщень фірми «Локо». Отже, він пропонував перевірити діяльність саме ресторану «Шафран». Міський голова погодився на цю пропозицію.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанин Показати IP 4 Грудня 2015 10:21
Жиди-депутати! Коли візьметесь за не законно постійно стоячі автомобілі на тролейбусній зупинці,яку ви лобіювали разом з Романюком перед готелем "Україна?"Ніякого дозвільного знаку на парковку автомобілів там як не було,так і немає. А автомобілями ця зупинка постійно напхана.Люди чекають тролейбуса чи маршрутку,а крутелики віражі закладають між людьми. Слава Богу,що ще нікого не покалічили.То ви можете цього чекаєте?
444 до лучанин Показати IP 4 Грудня 2015 11:08
Абсолютно вірно .Той хто стоїть на зупинці і чекає автобус-це людина. А якщо ця людина купує авто- вона стає КРУТЕЛИКОМ.
лучанин Показати IP 4 Грудня 2015 10:46
а шо буратінам - карабасам- дійшло що нема де поставити машину- і потерпає бізнес , то не треба було будувати те чудо до самого тротуару ,а лишити місце для парковки під торговим центром і пивнушкою,
сусід Показати IP 4 Грудня 2015 10:48
Нехай ще перевірять, як використовується земельна ділянка на вул. Кравчука під баром Патіо де Фіорі, автостоянка і під тенісними кортами. Що сплачує Пащенко за стоянку, якщо в місяц дере по 400 грн. з авто, а там їх більше 100машин?
добродій Показати IP 4 Грудня 2015 13:16
Нехай поміліція чи міполіція наведе порядок з автомобілями біля візового центру по вул. Авторемонтній. Там є забороняючий знак, але машин стоїть стільки, що ні пройти ні проїхати. А скільки там людей насмерть переїхали це жах. Проте владі це до заднього місця. Немає порядку і як видно не буде. Так і хочеться з кожного приводу кричати РЯТУЙТЕ
Спостерігач Показати IP 4 Грудня 2015 14:32
Дивна практика роботи наших депутатів!!!! Сидіти в сесійній залі і ставити палки в колеса бізнесу та законному розгляду питань? Може пора мінятися , панове старожили - депутати???
Кріс Показати IP 4 Грудня 2015 14:33
Нещодавно західні вчені довели, що ті, хто паркується на тротуарах - приховані гомосексуалісти
юра Показати IP 5 Грудня 2015 22:17
конкуренти карабаса з точки зору стоянки біла того рафшана є де машину поставити а там ні, а саме цікаво що знадали за лєтнік ЗИМОЮ ТО НЕ ДОВБНІ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus