USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Конфлікт на Теремнівській: забудовник і мешканці дійшли згоди

7 Липня 2015 14:52
Під час зустрічі підприємця Орисі Шеремети, представників мерії та жителів, що відбулася сьогодні у міськраді, вирішили, що підприємець має підготувати новий проект благоустрою території та винести його на обговорення місцевих жителів. Після погодження проекту з жителями його розгляне виконком міської ради.

У засіданні взяли участь ініціативна група мешканців вулиці Теремнівсьської, депутат міської ради Павло Данильчук, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управління підприємництва і реклами Олександр Козлюк, керівник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк та очьник екологічного управління Анатолій Галамазда, член виконкому Олег Бондарук, - повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Теремнівській, 62а планують реконструювати територію, а поки що встановлять тимчасові споруди і вестимуть підприємницьку діяльність. Так, виконком погодив підприємцю Орисі Шереметі розміщення групи тимчасових споруд на 3-річний термін.

Конфлікт у тому, що мешканці навколишніх будинків кажуть, що вони проти будь-яких забудов, оскільки не бажають втратити зелену зону. З цього приводу вчора, 6 липня, поблизу водойми відбулася зустріч громадських активістів, мешканців та бізнесменів. Однак учора згоди так і не дійшли.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО КОНФЛІКТ НА ТЕРЕМНІВСЬКІЙ

Сьогодні забудовники та чиновники показали мешканцям усі документи на будівництво. Проте це не переконало людей. Хвилює їх термін дії оренди ділянки, який уклала попередня орендаторка території. «Якщо договір не переукладено, то питання на якій основі Шеремета користується тими 17 сотими землі?» – запитала мешканка будинку.

Начальник управління екології Анатолій Галамазда відповів, що встановлювати такі споруди у цій зоні можна. Однак, Теремно – прибережно-захисна смуга, тому оренду з попереднім підприємцем Антоняк після закінчення у 2013 році не продовжили. Наразі підприємець Шеремета звернулася у міську раду з проханням виключити ділянку землі з прибережно-захисної зони зоні.

«Це нормальна практика, коли в парках, скверах чи природоохоронних зонах розміщують кафе», – сказав Тарас Яковлев. Водночас він зазначив, що це можливо, якщо все робиться згідно з законодавством України. «Ми готові зробити майданчики, доріжки, смітники», – сказала Орися Шеремета.

Обговорення тривали близько півтори години. Жителі емоційно реагували на обговорення.

Наприкінці Олександр Козлюк запропонував підприємниці написати гарантійний лист, у якому буде перераховано, які заходи з благоустрою території вона виконає та у який термін.

Зрештою, забудовниці доручили продумати організацію місця відпочинку, організувати туалети, доріжки, баки для сміття. Люди також хочуть дитячий та спортивний майданчики, розглядають можливість влаштування парковки. Після підготовки проекту його винесуть на обговорення з місцевими мешканцями. І лише після того, як узгодять усі деталі, передадуть для затвердження виконкому міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ххх Показати IP 7 Липня 2015 16:15
якби міська влада включала мозги раніше,то можна було за рахунок таких як Орися зробити благоустрій. А зараз на все готове всі охочі.
аяяй Показати IP 7 Липня 2015 21:32
Уже не будет спокойного отдыха нам у озера,а пьяные компании,выхлопные газы и шум.Спасибо горсовету.видно хорошо кому-то приплатила Орися.
свекруха Показати IP 7 Липня 2015 23:14
Це не та мадам , що щось безкорисно для когось зробить. Вміє входити в довіру, досягати своєї цілі. Дуже непорядна, зла, використовує все, щоб отримати те, що захотіла. Навіть сумніву нема , що по закінченні оренди через три роки нею небуде що небудь придуманеi, щоб ця територія залишилась за ними. Григорій добре розуміє, яке то багатство- земля у відпочинковій зоні. І Орися Юріївна буде все робити, щоб по максимуму прихватити. Це і Верби біля профспілкових курсів, занедбана територія Чайхани на Ковельській, пташиний рай у міському парку, магазинчик Маріне в Копачівці на зупинці. Скандали у вокзальному районі міста і все питання земельки..... То в центрі на театральному майдані генделик ( ледве позбулись тої палатки з пивком біля облтеатру) Там де Ориська там скандали,шахрайство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus