USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Скандал на Теремнівських ставках: люди бояться втратити зелену зону

6 Липня 2015 21:06
Бізнесмену не дають встановити тимчасову споруду поблизу Теремнівських ставків. Мешканці навколишніх будинків кажуть, що всі забудови будуть вночі зносити, натомість підприємець наголошує, що нічого протизаконного не робить.

Нагадаємо, на Теремнівській, 62а планують реконструювати територію, а поки що встановлять тимчасові споруди і вестимуть підприємницьку діяльність. Так, виконком погодив підприємцю Орисі Шереметі розміщення групи тимчасових споруд на 3-річний термін.

Зустріч громадських активістів, мешканців та бізнесменів відбулася сьогодні, 6-го липня, біля водойми.

На захист бізнесу став начальник управління розвитку підприємництва та реклами міськради Олександр Козлюк.

«Підприємець має право на власність, є свідоцтво власника на цю земельну ділянку. Цей будинок викупили (у підприємця Антонюк), таким чином його дії є законними», - наголосив чиновник.

Зауважимо, що закинутий будинок, розташованийна ділянці, був у природоохоронній зоні, втім, торік його вивели з цього списку.

«17-го грудня 2014-го року рішенням виконкому цей будинок вивели із прибережно-захисної смуги і водоохоронної зони. Проблема в тому, що людина могла б зайнятися його реконструкцією, та навколо - територія, яка їй не належить, і мешканці категорично проти виступають», - заявив начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.
Про ситуацію навколо конфліктного об’єкту розповідає в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини власниця об’єкту Орися Шеремета.

«У нас є всі належні документи. Окрім того, вже рік ми безплатно обслуговуємо територію ставків, а це – майже 6 гектарів. Ми косимо траву та прибираємо сміття. Хочемо встановити тут тимчасову споруду без жодного фундаменту, але нам не дають. Коли ми почали роботи, прийшли дві п’янички із сусіднього магазину-конкурента і зчинили гамір. Тому ми призупинили роботи і прийшли сюди, аби розібратися з усім», - каже підприємець.
Втім, мешканці, які прийшли на зібрання, дорікають, що, мовляв, жінка-бізнесмен «водить усіх за носа». Людям не подобається, що нещодавно тут розпочали будівельні роботи: зрізали 5 дерев, хотіли встановити величезні 5-метрові палі у землю та почали заливати фундамент.

Свідком цих подій була лучанка Світлана Костянтинівна.

«Спочатку була тиша, а потім розпочався дивний гамір. Ми прийшли сюди і побачили людей, які зрізували дерева й хотіли заливати бетон. Я запитала у чоловіка вірменської національності про те, що тут відбувається, а він відповів, що я ніхто і це не моє діло. Ми обурилися і не дали їм працювати. Тоді бізнесмен забрав будматеріали і техніку й поїхав геть», - пригадує місцева мешканка.

Люди кажуть, що не проти облагородження території, але бояться втратити зелену зону, бояться, що тут зроблять «пивнуху». Окрім того, присутні поскаржились на непривітність бізнесмена і навіть погрози з його боку окремим людям.

Мешканці Теремнівської додають, що ходять чутки, мовляв, завідує всім цим Асатрян Григор, а Шеремета – його громадянська дружина, на яку оформлено усі папери.

Після всіх дискусій та суперечок присутні домовилися зустрітися завтра, 7-го липня, в Луцькій міській раді о 12.00, аби разом вивчити усю документацію.

Навздогін мешканці закидали владцям, що за будь-якого рішення чиновників вони не дадуть бізнесменам зводити будь-що на зеленій зоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Правда Показати IP 6 Липня 2015 21:28
Прикро буде, якщо в тому місці де здобували борцівські навички Луцькі спортсмени розміститься колійний вірменський генделик.
він Показати IP 6 Липня 2015 21:32
як цей базар обійшовся без павла з народного контролю та юльки з самопомочі - проспали
Народні контролери) Показати IP 6 Липня 2015 21:36
Типова діяльність "підгузників" - Данильчука+Ко. навести шуму, попіаритись і свалити. Нехай там та халабуда і далі прикрашає ставок?
Че Показати IP 6 Липня 2015 21:43
А колись там був старий КОЛОС! Сумно.
лучанин до він Показати IP 6 Липня 2015 21:47
та деж обійшовся без данилка стоіть на фото жирком грає
орися Показати IP 6 Липня 2015 21:48
Де вода, там мають бути й шашлики. п. Орися, хоче з парку свою шашличну туди перетягнути. Скажіть, ну на**я ті пивнухи кругом? По любому ж буде с*ач, сморід й матюки... Один примітив... пивна....
аяяй Показати IP 6 Липня 2015 21:50
Очень очень неприятная,конфликтная плюющая на всех и на вся эта мадам.Точно обманет и сделает то что хочет.Нельзя допустить чтобы армяне захватили эту городскую зеленую зону.!!!!!!!
Свідок Показати IP 6 Липня 2015 21:55
Хіба, згідно міських правил, можна зносити дерева для встановлення тимчасових споруд? Хіба це тимчасова споруда? На лице хамське порушення українського земельного законодавства.
Олга Показати IP 6 Липня 2015 23:59
Ориська шахрайка і злодійка, в свекрухи , яка на півночі карячилась на житло відсудила частину квартири на ДПЗ. хоча з сином її розвелась, дитя не народила, за сином до Расєї не поїхала , але апетит гарний мала - не. подавилась , відсудила те що їй не належить - нагла , безпринципна , переступить і піде далі... Їй до ..... місця зелена зона , вона з григорієм по генделиках, а криша в прокуратурі... Тому і переступають через усіх. Неприємна баба - це мягко сказано....
анонім Показати IP 7 Липня 2015 00:09
а віталік там на фото один є в нього точки по луцьку з морозивом, думаєте вони в нього законно????? люди хочуть зробити щось,а хтось мішає!!!!!!!!!!!!! а на рахунок срачу в цього підприємця,я б посперечався,хто куштував його шашлик, і відчув його сервіс, мене зрозуміє на всі 100%!11111 а хто не знає то нех.... пиз....!!!!!!
месник Показати IP 7 Липня 2015 09:17
А за для чого відстоювати ці ставки? Зробили культурно, як для людей, що маємо? Маємо забруднений пляж, закиданий пляшками, склом, лушпинням від сємок, бумажками, презирвативами і іншим мотлохом! всім все байдуже! Нема культури, ще вимагаємо чогось((((((
ольга Показати IP 7 Липня 2015 09:22
люди,люди ким нас зробила бідність. нехай краще все завалиться і ще привалить когось в тих руінах але не дамо комусьтуди вкласти гроші і зробити все чисто.Нехай будуть і шашлики але законно під контролем санстанціі і нехай з того платять податки. Ащо стосується вірмен-то не чекала від лучан лояльних до кожноі націі зневаги і бикотського ставленння до цього релігійного роботящого ,стажденного народу. Ви хочете в Європу з цими смердючими руінами,може вам вони пахнуть краще за шашлик.
Спостерігач Показати IP 7 Липня 2015 11:50
Ми як були "полішуками " так ними і залишимось - "І сам не гам і другому не дам"!!! А "Генделик" на проти озера - це архітектурна будівля?
Олег Показати IP 7 Липня 2015 13:42
Надто близько до води те кафе буде, не місце йому там.
Gal до Олег Показати IP 7 Липня 2015 15:22
Було одне непогане місце в Луцьку та і те віддали під непотрібну забудову.Ліпше було б нашій шанованій владі побудувати там спортзал.І толку було би більше,і дітки мали б куди ходити.
лена Показати IP 7 Липня 2015 15:17
А нашому народу аби когось об...рати,якщо в когось краще то значить дуже х... ва людина. Дуже гарно як сидять біля озера алкаши і потім після себе не прибирають.
аяяй Показати IP 7 Липня 2015 21:49
Ну да а теперь специально будут приезжать чтобы поглазеть на девушек в мини купальниках или ..ну в общем тихого отдыха уже не будет.
Анонім Показати IP 9 Липня 2015 10:53
На мою думку, нехай краще там буде один господар, тоді він буде слідкувати за порядком, а якщо ні, то тоді його можна буде контролювати, нехай підприємці собі займаються, а громада нехай все контролює і отримує податки до місцевого бюджету, тоді буде зиск для всіх. Не потрібно створювати ґвалт, краще розібратися зі всім і отримати вигоду для кожного. Нехай все буде законо, щоб для людей був створений комфортний відпочинок і порядок навкруги, а підприємці нехай слідкують за порядком, заробляють гроші і платять податки!
Анонім Показати IP 11 Липня 2015 12:11
що це за качок у військовій формі?,це охоронник-пані-Шеремети?чи чоловік адвоката-пані Шеремети?а людям каже,що він воює на сході!приїхав до Луцька ,щоб знайти гроші для транспортування тіл загиблих побратимів!для чого брехати,якщо ми прекрасно знаєм,що він-волонтер!а рано-чи пізно за брехню-треба відповідати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus