USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Конгрес США розпочав процес імпічменту Трампа: його звинувачують у «підбурюванні до заколоту»

11 Січня 2021 18:33
Палата представників Конгресу США оприлюднила проєкт резолюції, що розпочинає процес проголошення імпічменту чинного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на опублікований текст документу.

«У своїх діях як президент США... Дональд Трамп вчинив значні злочини і проступки, підбурюючи до насильства проти уряду США», – зазначають у ньому.

У тексті резолюції згадують слова Трампа, сказані ним на мітингу перед прихильниками 6 січня про те, що «ми перемогли, і з великою перевагою».

«Він також умисно робив заяви, які, у контексті, заохочували, та, передбачувано, призвели до беззаконних дій під Капітолієм, як, наприклад, «якщо ви не будете боротися з усіх сил – у вас більше не буде країни», – додають у тексті.

У резолюції згадують також дзвінок Трампа губернатору Джорджії, у якому він вимагав «знайти голоси» для зміни результатів виборів у штаті і тиснув на нього.

«Такою поведінкою Дональд Трамп продемонстрував, що він залишиться загрозою національній безпеці, демократії та Конституції, якщо йому дозволять залишитися на посаді; він діяв у спосіб, що суперечить принципам самоврядування та верховенства права. Дональд Трамп має бути підданий процедурі імпічменту і суду, усунений з посади та позбавлений можливості обіймати будь-які почесні чи управлінські посади», – підсумовують у тексті.

Голосування за резолюцію має відбутися на цьому тижні.

Зазначимо, спроба імпічменту Трампа є радше символічною, тому що для завершення процедури відсторонення президента недостатньо часу – 20 січня.

Як повідомлялося раніше, 6 січня Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Для придушення заворушень у Вашингтон ввели Національну гвардію й оголосили в місті надзвичайний стан.

Незабаром Трамп закликав своїх прихильників розійтися, однак продовжував заявляти, що «вибори вкрали» і що він розуміє «їхній біль».

Унаслідок штурму Капітолія загинули п’ять людей, зокрема один поліцейський, понад 50 – затримані.

Пізніше в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лапоть Показати IP 11 Січня 2021 19:09
А Портнов вважає навпаки! Трамп найкращий президент.
Ысторык до Лапоть Показати IP 11 Січня 2021 21:59
Не надо идеализировать портнова, а просто почитайте его биографию.
Анонім Показати IP 11 Січня 2021 19:26
Портнов написав у телеграмі, що «повстання» у Вашинґтоні «було приниженням та соромом бананової республіки», — сообщило сегодня скандальноизвестное Радио Свобода. Дорогое, уже с десяток раз натыканное носом в распространение искривлённой информации, фейков и пропаганды, одиозное Радио, сообщаю вам, что первоисточником этого словосочетания является Президент США Буш, а не я. Надо хоть немного интересоваться международными СМИ, а то обленились уже на дармовом финансировании.
1 до Анонім Показати IP 11 Січня 2021 21:51
І вата вся за трампона. Прям ридают і сачюствуют.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus