USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США поновили слухання у справі про імпічмент Трампа

26 Жовтня 2019 21:32
Слухання свідків у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа поновлюються в Палаті представників Конгресу.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на CNN.

Першим показання даватиме професійний дипломат і в. о. помічника держсекретаря США Філіп Рікер.

«Філіп Рікер, професійний дипломат, нині виконуючий обов’язки помічника держсекретаря США з європейських та євразійських справ, повинен дати свідчення перед трьома комітетами, які проводять розслідування імпічменту президента Трампа», – сказано в повідомленні.

Його свідчення перед комітетами було відкладено через пам’ятні заходи, присвячені смерті голови спецкомітету Палати представників із нагляду Елайджі Каммінгса.

Видання зазначає, що Рікер був одним із державних чиновників, які спільно докладали зусиль, щоб захистити тодішнього посла в Україні Марі Йованович від нападок з боку американських консервативних ЗМІ у березні.

Також стали відомі імена інших доповідачів. Уже в понеділок перед комітетами дасть свідчення Чарльз Купперман, колишній заступник радника з нацбезпеки, у вівторок – Олександр Віндман, головний експерт Ради нацбезпеки Білого дому по Україні, в середу – Кетрін Вілбаргер, в.о. помічника міністра оборони з міжнародної безпеки, а в четвер – Тім Моррісон, головний радник стосовно Росії і Європи в Раді нацбезпеки президента США.

Слухання поновили, тому що напередодні федеральна суддя Беріл Ховелл відхилила запит про незаконність процесу імпічменту.

Нагадаємо, демократи запустили процедуру імпічменту Трампа через скандал навколо його розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Як стверджують опоненти американського лідера, він під час дзвінка намагався вплинути на Зеленського з метою почати розслідування діяльності в Україні сина ексвіце-президента Джо Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Трамп і Зеленський заперечують тиск під час розмови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus