USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Конгрес США схвалив $700 мільйонів для України

21 Червня 2019 13:42
Палата представників Конгресу США схвалила проекти законів, в яких передбачено майже 700 млн доларів для підтримки України. Про це повідомило посольство України в США на своїй сторінці у Facebook ввечері у четвер, 20 червня, передає Кореспондент.

Зазначається, що йдеться про законопроекти про фінансування Пентагону, Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних програм на 2020 рік.

Зокрема, в проекті закону Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік передбачено 250 млн доларів допомоги, які пропонується виділити для підтримки безпеки в Україні. Із зазначеної суми 50 млн доларів має бути спрямоване виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.

«Кошторис допомоги Україні за лінією зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних відомств визначено обсягом 445,7 млн ​​доларів. Зазначена сума включає, зокрема, асигнування для надання нашій державі допомоги з безпеки за програмою Міжнародне військове фінансування», – додали в посольстві.

Тепер проекти аналогічних законодавчих актів повинен прийняти Сенат. Коли вже обидві палати Конгресу узгодять остаточну редакцію законопроектів і їх передадуть на підпис президенту США Дональду Трампу.

Раніше цього тижня Конгрес США затвердив весь пакет допомоги з безпеки на суму 250 млн доларів, який повинен бути наданий Україні в 2019 році за лінією Пентагону на цілі посилення національної безпеки і оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus