USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конкурентів на ковельському ринку виживають барикадами із шин

21 Липня 2016 08:32
Декілька десятків підприємців, які торгують на Привокзальному ринку, спровокували конфліктну ситуацію, не давши змоги працювати новому торговельному закладу. Два дні поспіль покупці та відвідувачі Привокзального ринку були свідками дивної картини: вхід у магазин з промисловими товарами, що розмістився у колишньому м’ясному павільйоні, був забарикадований шинами та різним господарським непотребом, а поруч «чергували» продавці та власники торгових павільйонів з ринку, які й не пускали до магазину покупців, - інформує КовельPost.

Власниця закладу Ольга Задорожна шокована такою поведінкою «колег по цеху». А причина цьому, з її слів, прагнення останніх «вижити» небажаного конкурента.

Справа у тому, пояснює Ольга Задорожна, що ціни у магазині є нижчими, ніж на ринку: «Я уже давно працюю в сфері торгівлі і обрала правильний маркетинговий хід: товар на літній сезон я закуповую у виробників великим гуртом взимку, коли він є значно дешевшим. Я маю де його зберігати. В сезон я товар продаю, зробивши невелику націнку і маючи великий обсяг продажу, є оборот коштів. Саме тому мої ціни є нижчими. Я працюю, в першу чергу, на простих людей, на пересічного покупця. Я купую товар як за кордоном, так і в нас в Україні, уклавши угоди з виробниками одягу, посуду, дитячих іграшок. Ніхто не заважає іншим підприємцям робити те ж саме».
Окрім свого невдоволення низькими цінами в магазині, пікетувальники вимагали показати усі документи на право здійснювати торгівельну діяльність. Як з’ясувалось, усе в порядку: договір оренди приміщення, свідоцтво підприємця з КВЕДом на здійснення саме цього виду підприємницької діяльності, витяг з державного реєстру.

Зі слів Ольги Задорожної, підприємці з Привокзального ринку висунули вимогу зачинити заклад: «Ви тут ніхто, забирайтеся звідси! Ви одна, а нас багато. Ми все одно працювати вам не дамо».

Ольга Задорожна, уродженка міста Кривий Ріг, розповідає, що вона та декілька її подруг уже давно займаються підприємницькою діяльністю, відкривши в різних містах України магазини. Та в жодному подібної ситуації не було. Для прикладу, її магазин є і в Луцьку. Його власниця – ковельчанка. Проте, вона запевняє, що лучани такого «теплого» прийому їй не влаштовували. Заклад успішно працює, витримуючи конкуренцію з-поміж інших подібних торговельних закладів обласного центру.

Спілкуючись з Ольгою та її колегою-ковельчанкою, з’ясовуємо, що історія з вимогою «вижити» конкурентів з міста, бере свій початок з часу переговорів з власником приміщення щодо оренди магазину. Підприємці, дізнавшись про те, що він має намір здати в оренду приміщення вимагали від нього не підписувати договір. Натомість власник запропонував підприємцям з Привокзального ринку впродовж тижня (до 1 липня) знайти іншого – місцевого орендаря. Адже йому також треба працювати та заробляти гроші. Термін усної домовленості минув і власник, не бажаючи втрачати кошти, уклав угоду з Ольгою Задорожною.

Про конфлікт знає директор Ковельського госпрозрахункового ринку Петро Сорока, проте у ситуацію не втручається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Барига Показати IP 21 Липня 2016 09:02
Полішурня негодує. Жаль правоохоронна система мертва, це її компетенція, розганяти дикунів гумовими палками. По іншому не поймуть. Блін, шо за народ.
Ковель Показати IP 21 Липня 2016 09:10
Звісно низькі ціни це добре. Але в місті практично кожен третій живе із роздрібної торгівлі це є проблемою. Влада лише розпродує землі знищила всі підприємства де ж тоді людям заробляти.... це мало статися рано чи пізно... конфлікт інтересів. Як виживати працівникам ринку коли влада міста надає переваги приїжджій пані а не власній громаді????
Директор до Ковель Показати IP 21 Липня 2016 09:58
Як виживати? Це є ринок (не плутати з понттям "ринок, базар як місце продажу"). Є конкуренція, є спонукання когось робити щось краще за інших і таким чином бути попереду і не виживати, а жити. А якщо дядькові з села продавати китайські тапки з гумопластмаси по 50 грн, при закупці в 10,00 і бідкатись про виживання, то так далеко не заїдете, вірніше вже приїхали. Шукайте дешевшого постачальника, шукайте оригінальні тапки - з ліхтариками, мелодією, написами і т.д. :) Стояти на місці і продавати одне й те ж по 10-15 років і "виживати" то не є мистецтво. А на рахунок роботи - наприклад Кромберг і Шуберт возить людей звідусіль - і туди і назад, тут є 2 варіанти - або тапки крутіші знайти або на роботу йти, вона (робота) є, тільки не біля хати як колись, а трішки далі, але є. Або можете зробити мітинг біля міської ради - вона видасть під тиском "Рішення про дозвіл на торгівлю тапками універсальними особам тільки приписаним в м.Ковелі в районі ж/д вокзалу". А дядька і тітку з села, на ягодах заробленими грошима, хто захистить ? Чи їм не треба виживати бо мають грошви багато? ВСІ НА МІТИНГ!!!! :))))))
До Ковель до Ковель Показати IP 21 Липня 2016 10:08
А як виживати простим людям, коли ті торгаші на ринку ставлять націнку 200%?
ХХХ до Ковель Показати IP 21 Липня 2016 11:52
А як виживати пересічним покупцям коли такі .андони, як ви накручуєте на товарі 200-300%?
Совість до Ковель Показати IP 21 Липня 2016 12:24
Обманом немає чого займатися з великоюб накруткою
Анонім до Ковель Показати IP 21 Липня 2016 14:03
Ти, нерозумний Ковель, на ринку що отоварюються не ковельчани? І коли медсестра, що платить податок зі свого доходу іде і купує собі шльопанці за третину тієї ціни, що виставляють бариги, які платять податку в кілька разів менше, як та медсестра, то це добре. Це ДУЖЕ Добре. А вам баригам, треба трохи зменшити апетит. Бо це зажирно рентабельність в 300%
лучанка Показати IP 21 Липня 2016 09:43
на початку літа купувала одяг у даної торговельної мережі це дві блузки по 70- 90 грн притому що не базарі такі ж 200 грн хоча думала що від стірки одяг зіпсується але все чудово навіть кольори не втрачені і босоніжки за 120 грн розраховувала тиждень другий походити і придбати інші але вже другий місяці хожу день у день і навіть не відклеєлися.
? Показати IP 21 Липня 2016 10:22
Це право кожного підприємця -ЦІНИ ВСТАНАВЛЮВАТИ. Дикунів зшинами та камуфляжі треба розганяти ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus