USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Прошу підприємців узятися за розум», – Юлія Сиротинська про демонтажі на Старому ринку

17 Червня 2020 18:07
Останнім часом протистояння власників торгових павільйонів на Старому ринку та муніципальної варти загострилося. Підприємці вдавалися до агресії, погрожували, стріляли, мітингували, будували барикади. Ситуацію, що склалася, в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс» аналізували з директоркою департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлією Сиротинською.

Зокрема вона нагадала, що така ситуація в місті триває з лютого: вона то трішечки затихає, то знову загострюється, тому що є низка провокаторів, які намагаються на чомусь піаритися. «І ми розуміємо: що ближче буде до виборів, таких людей більшатиме. Політики в цій ситуації – 90%, – переконана Юлія Сиротинська. – Активісти, яких ми бачимо останнім часом, – це посіпаки, тобто виконавці, які служать тим, хто більше заплатить. Це особи, які пробують показати якусь свою питому вагу в місті. Це ті, хто дає можливість людям зачепитися за примарні надії. Департамент муніципальної варти не виходить за межі повноважень».

Зі слів чиновниці, підприємці не розуміють, що блокуючи техніку, не даючи їй працювати, вони завдають збитків лучанам. «Але до кінця тижня ми вивеземо решту об’єктів, яких там залишилося менш як 100, і вже можна буде починати реконструкцію підніжжя замку, – запевнила вона. – Я зараз кажу про незаконні ятки на вулиці Замковій: не можуть 11 об’єктів тероризувати місто. Ті підприємці, які все зрозуміли, уже вивозять свої об’єкти і товари. Ми попереджали, що будемо застосовувати силові методи. Тому прошу підприємців узятися за розум. До відповідальності буде притягнуто кожного суб’єкта господарювання, навпроти об’єкта якого будуть шини. Уже встановлено особу людини, яка довозила ці шини, та її транспортний засіб».

Крім того, наголосила Юлія Сиротинська, усі знають про фейкові сторінки в соцмережах, де хейтери пишуть негативні коментарі стосовно муніципальної варти та міської влади. «Це не відповідає дійсності. Ми спілкуємося з лучанами. Люди втомилися від цього. Вони реально хочуть порядку», – зазначила посадовиця.
Суб’єкти господарювання опираються переїзду на Новий ринок, який справді зараз оживає, бо не хочуть втрачати вигоди, вважає очільниця муніципалів. «Чимало з них мають неоформлених працівників, за яких не сплачують податки, подають нульові звіти, а отже – мають чорну бухгалтерію. Усе це їм, звісно, відпускати не хочеться», – пояснила вона.

«На прикладі лівого боку ринку ми бачимо, що об’єкти підприємців, які звернулися до влади, до ЦНАПу щодо їх перенесення, було цивільним методом демонтовано і вивезено на інші ринки, дачні масиви, присадибні ділянки, – додала чиновниця. – Зараз із правого боку ринку переносять контейнери цілими рядами із максимальним збереженням цілісності об’єкта».

Юлія Сиротинська запевнила, що демонтажні роботи на території Старого ринку буде завершено дуже скоро. «Ми дали достатньо часу для того, аби підприємці забрали свої ятки, подали відповідні заяви для їх добровільних демонтажів, – наголосила вона. – Ми поставилися до цього толерантно. Адже це могло б бути згорнуто ще у п’ятницю. Та я ще раз наголошу: якщо суб’єкти господарювання нас не почують, буде застосовано силовий метод демонтажу, як це відбувалося з 4 на 5 лютого».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Їван з Гнідави Показати IP 17 Червня 2020 18:38
За розум можна взятися, якщо він є !
Мирон Показати IP 17 Червня 2020 18:39
Краще б та пані смородом зайнялася
Петро до Мирон Показати IP 17 Червня 2020 19:27
Предложення зайнятися тобою? Краще не смерди, ніколи не кажи кому і що робити, а тобі не скажуть КУДИ йти
Анонім до Петро Показати IP 17 Червня 2020 22:33
Смердиш тут ти,та ще й туповатий
Анонім до Мирон Показати IP 17 Червня 2020 19:41
Шо ти мелеш! До чого тут той сморід і Сиротинська? Аби ляпнути
Всім Показати IP 17 Червня 2020 18:59
Розум в кого ? В базарного бариги ? Та він до двох два не додасть без калькулятора
Бульба до Всім Показати IP 17 Червня 2020 23:04
Це українець так зневажло про українця може говорити!!! Крута ми нація!!! Та завдяки таким базарникам ми розбудували Україну!!! Саме вони не пропивали гроші а вкладали в маленьку справу, потім будували собі будинки піднімаючи промисловість!!! Я правда дивуюсь малограмотним людям!!
Бульбі до Бульба Показати IP 17 Червня 2020 23:41
Базарна барига - це окрема нація. Це не українець і навіть не кацап !!! За копійку вдавиться і матір продасть
Тетяна Григорівна Показати IP 17 Червня 2020 19:21
Дорогі мої колеги, базарники! Я вже переїхала зі старого ринку на Новий ринок. Там дуже затишно, чисто та повно клієнтів. І ви переїжджайте чим по скоріше. Там на вас чекає нове життя та пристойний заробіток!
Лучанин Показати IP 17 Червня 2020 21:12
Та коли вже позносять той клоповник!!! Площа навколо замку має бути простора і охайна !!!! Муніципали,тримайтеся !!!
Гошик Показати IP 17 Червня 2020 21:15
базарники що залишилися це просто відстій, буває так спускаєш унітаз, а не змивається, треба щіткою їх в одному місці протерти)
скептик до Гошик Показати IP 18 Червня 2020 12:05
гошик. менше їсти треба, тоді з унітазом не буде проблем
Пп Показати IP 17 Червня 2020 22:20
Нормальні ,адекватні підприємці всі переїхали,залишились натуральні темні бариги,пора вже навести лад в міському шанхаї!!!!!
Лучанка Показати IP 17 Червня 2020 22:54
А базар засрала Міста рада а не базарники
Луцьк до Лучанка Показати IP 18 Червня 2020 08:24
Ну базарники такі білі і пухнасті, певно ви і є тим базарники
Луцьк до Лучанка Показати IP 18 Червня 2020 08:25
Ну базарники такі білі і пухнасті, певно ви і є тим базарники
скептик до Лучанка Показати IP 18 Червня 2020 12:06
і не тільки базар. сміттєзвалище в брищах, відстійники в липлянах, невивезення сміття з міста
Бульба Показати IP 17 Червня 2020 23:09
Моя позиція незмінна!!! Влада мусить враховувати інтереси всіх жителів міста!! Якщо є конфлікт, значить влада відстоює інтереси нерівномірно!!
123 Показати IP 18 Червня 2020 01:34
Якщо брати до уваги дії муніципалів, то у даному випадку, вони діяли згідно вимог закону, в той же час, сама по-собі Сиротинська, викликає багато запитань, дуже багато. Про її якусь чесність і порядність не варто навіть згадувати. Однак, дії підприємців з ринку, ще гірші. Підприємці, то просто лакмусовий папірець реалій нашого суспільства. Суспільства, якее забуло про закон, порядок, звикло до кригу і гвалту вулиці, це абсурд. Так не має бути
скептик до 123 Показати IP 18 Червня 2020 12:07
порядок починається не на базарі, а на печерських пагорбах.
Роман Показати IP 18 Червня 2020 13:41
А хто з присутніх ,,в темі,, , окрім т.зв.,,базарників,, сплачує податки до міського бюджету ?
Віталій Показати IP 18 Червня 2020 19:00
Пора порядок наводити, а то розвели циганський табір -гадюшник.
Руслан Показати IP 19 Червня 2020 13:43
Ну хоч хтось цій "кишеньковій армії" дає по писку))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus