USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Опублікували докази незалежності Української православної церкви від Росії

28 Вересня 2018 12:19
Вселенський патріархат ніколи не передавав Київську митрополію, на основі якої виникла Українська церква, до канонічної території Московського патріархату.

Про це йдеться у документі, який наводить дані архівів, повідомляє 24 канал з посиланням на Ехо Москви.

Зазначається, що дослідження, яке проводилося за підтримки освітнього фонду банку National Bank of Greece, встановило, що право хіротонії було надане Москві "з фінансових причин", "з необхідності" і "носило тимчасовий характер".

Тому Вселенський патріарх має право і обов'язок проявляти материнську турботу про церкву України у кожному випадку, коли визнає необхідним.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо про те, що Вселенський патріархат у межах підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні призначив своїх екзархів (повірених) у Києві. Цю подію панічно розкритикували в РПЦ, назвавши відповідний крок "вторгненням на канонічну територію Московського патріархату". Крім того, 14 вересня з цієї ж причини синод РПЦ вирішив припинити участь у роботі структур під головуванням Константинопольського патріархату. Пізніше Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що не змінить Варфоломій заявив, що він не змінить своєї позиції щодо підтримки надання автокефалії Українській православній церкві.

Що таке Томос? Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123ЙО Показати IP 28 Вересня 2018 12:56
Більш того, виходить що й московський патріархат ніколи Томосу не одержував. Він є самопроголошеним ... Тут не тільки Анатоль в шоці, тут все кубло фсб - шників в шоці!
Лучанин Показати IP 28 Вересня 2018 13:00
"материнську турботу про церкву України". Про яку церкву йде мова? Якщо УПЦ, то швидше за все вона не бажає цієї опіки. Про УПЦ КП - тоді Константинополь спочатку повинен визнати їх канонічними або прийняти їх до свого складу, а тоді вже давати томос. Те саме стосуєтся й УАПЦ. Чи можливо мається на увазі, якесь нове церковне утворення, до якого ввійде частина УПЦ, частина УПЦ КП і частина УАПЦ. Будь який із варіантів не веде до головної мети: об"єднання всіх церков в єдину структуру, а якщо цього не буде(і про це добре знають ініціатори), тоді навіщо все це? Щоб ще більше розділити суспільство? Найгірші конфлікти - це релігійні війни...
Ого до Лучанин Показати IP 28 Вересня 2018 13:55
Як швидко феесбешники в рясах відписались...! Скоро ботоксну собаку своїж придавлять, а фсб шники з нього святого будуть робити!
Гал Анонім до Лучанин Показати IP 28 Вересня 2018 14:16
Ти царям-батюшкам розкажи про релігійні війни. РПЦ ім. тов. Сталіна - це не церква а зборище диверсантів.
ігор луцький Показати IP 28 Вересня 2018 13:47
Дуже багато проросійських громадян України хоче ,щоб усі питання нашого життя,як було це в советські часи,вирішувались в московії.Деякі клієнти московських попів не тільки не визнають Української церкви,але і існування Укранської держави.Що тут сказати?:за таку промивку мізків,московським попам оцінка 5!Даже коли буде наданий томос,то більшість всеодно тих громадян піде до московських попів тому,що ненавидять все українське.
123 до ігор луцький Показати IP 28 Вересня 2018 13:56
Да процент дегенератів завжди є. З наданням Томосу поступово їх буде все менше.
Я до ігор луцький Показати IP 28 Вересня 2018 17:19
майдан мутився за те щоб всі питання України вирішувались в Вашингтоні і Брюсселі.. Що тут сказати? тепер тішимось всі і кінця бардаку не видно
ВВК до Я Показати IP 28 Вересня 2018 18:37
Хочу жити в бардаку як Брюссель і Вашингтон!!!
скептик до Я Показати IP 28 Вересня 2018 19:01
на жаль, бордель під іменем маацква нікуди не дінеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus