USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Конституційний суд схвалив скасування депутатської недоторканності

6 Червня 2018 15:58
На закритому засіданні в середу, 6 червня, Конституційний суд України дійшов висновку, що пропозиція скасувати депутатську недоторканність відповідає Конституції. Про це повідомляє Судово-юридична газета, передає Кореспондент.

Таке рішення суд прийняв після звернення парламенту про надання висновку щодо відповідності законопроекту №6773 (про внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності) вимогам ст. 157 і ст. 158 Конституції України.

Таким чином, законопроект №6773 може бути розглянутий парламентом.

У першому читанні законопроект повинен бути підтриманий щонайменше 226 голосами, а остаточне ухвалення може відбуватися не раніше ніж на наступній черговій сесії ВР і має прийматися щонайменше 300 голосами.

Як повідомив у Фейсбук народний депутат Мустафа Найєм, "рішення стосується депутатської версії законопроекту №6773, яким пропонувалося обмежити недоторканність уже зараз, на цій сесії парламенту".


Законопроект має намір вилучити з тексту Конституції України ч. 1 і ч. 3 ст. 80, в яких йдеться про гарантії народним обранцям депутатської недоторканності, про непритягнення їх до кримінальної відповідальності і заборону на затримання або арешт без згоди Верховної Ради.

У 2015 році КСУ вже приймав рішення щодо скасування депутатської недоторканності. Тоді суд визнав відповідний законопроект таким, що відповідає Конституції, проте в 2017 році депутати зняли цей документ з розгляду.

За скасування депутатської недоторканності виступають і нардепи від УКРОПу. Проте, як зауважила народний депутат Ірина Констанкевич, зняття недоторканності з нардепів без законопроекту про імпічмент президента України призведе до тоталітаризму в державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
111 Показати IP 6 Червня 2018 20:49
От і добре. Легше з неугодними буде розбиратись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus