USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Місцеві правоохоронці зможуть тиснути на нардепів, – Рубльов про зняття недоторканності

20 Грудня 2019 07:40
Якщо місцеві правоохоронці матимуть право притягувати народних депутатів до відповідальності, то це створить можливості для тиску на народних депутатів.

Про це написав волинський нардеп Вячеслав Рубльов на сторінці у Фейсбук.

Як відомо, 18 грудня Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності. В рішенні, зокрема, йдеться про те, що відомості, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом, вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань генеральним прокурором (особою, що виконує його обов’язки) у порядку, встановленому цим кодексом.

Клопотання про дозвіл на затримання, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту, обшук, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, а також про застосування інших заходів, у тому числі, негласних слідчих дій, що згідно із законом обмежують права і свободи народного депутата, розгляд яких віднесено до повноважень слідчого судді, мають бути погоджені генпрокурором (особою, що виконує його обов’язки).

Вячеслав Рубльов вважає, що якщо питання про відкриття проваджень щодо народних депутатів дозволити на місцях, то це відкриє широкі можливості для тиску на парламентарів.

«В минулому році, коли я був депутатом обласної ради, мені та колегам по депутатському корпусу «пришили» статтю 111 ККУ – державна зрада – бо один із депутатів, який не був присутній на засіданні комісії Волиньради, вирішив, що були порушені його інтереси. То ж на допити в СБУ ми з колегами два місяці ходили як на роботу.

В статусі народних депутатів ми приймаємо рішення загальнодержавного рівня, які впливають на соціальну, економічну, політичну та правоохоронну ситуацію в країні. А тепер уявіть, якщо прийняття рішення про затримання нардепа чи порушення його таємниці листування, телефонних розмов дозволити на місцевому рівні, як можна на нього тиснути!

Тому, вважаю, що нинішнє рішення зважене», - зазначає у дописі Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 20 Грудня 2019 09:56
По цьому новому закону розпочинати кримінальні провадження зможе лише (!) Генеральний прокурор. До того ж мене давно цікавить запитання, чому нардепи завжди позиціонують себе як правопорушники, а не законослухняні громадяни?
лоло Показати IP 21 Грудня 2019 15:21
Коли мвсцевий депутат не порушив закон. То про який тиск можна говорити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus