USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Контракт з керівником Агенції розвитку Єврорегіону «Буг» пропонують продовжити

11 Червня 2018 17:16
Проект зі створення добровільних пожежних підрозділів у волинських ОТГ та сподівання на співпрацю з закордонними інвесторами: після звіту з директора комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Ірини Ітані члени профільної комісії облради рекомендували продовжити дію контракту з нею.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 11 червня.

Депутати розглянули питання щодо продовження терміну дії контракту з директором комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Іриною Ітані.

Ірина Ітані розповіла, що з 2010 року у неї відповідно до контракту була визначена заробітна плата, але виплату зарплати не фінансують. На питання членів комісії про конкретну роботу та виграні проекти у 2017-2018 роках, вона повідомила, що подані та виграні три великі проекти. Йдеться про реконструкцію будинку культури у селі Михлин Горохівського району за кошти співфінансування ЄС у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Також реалізовується проект створення єдиної фермерської мережі, де основним партнером була асоціація фермерів з Білорусі.

Подавали також нові проекти, зокрема вартістю 730 тисяч євро щодо зміцнення потенціалу добровольчих пожежних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків у Люблінському воєводстві та Волинській області. У проекті задіють 32 гміни Польщі та 15 ОТГ Волині загальною кількістю населення 300 тисяч осіб. Передбачене створення добровільних рятувальних загонів, закуповуватимуть спецобладнання вартістю 10 тисяч євро для кожної ОТГ та гміни. Також в межах проекту проводитимуть освітню кампанію та створюватимуть фільм, який профінансує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Подавали також проект щодо Поромівської ОТГ для створення реабілітаційного центру та реконструкції стадіону, втім, проект не був відібраний.

Також, зі слів Ірини Ітані, триває співпраця з Торгово-промисловою палатою Польщі, співпрацюють з Фінляндією у сфері лісового господарства, а у липні на Волинь повинні приїхати інвестори з Йорданії.

Члени комісії рекомендували продовжити термін дії контракту з керівником «Агенції розвитку Єврорегіону «Буг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus