USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Контролери у формі та з бодікамерами: як у Луцьку відстежуватимуть оплату проїзду

21 Лютого 2022 19:18
У Луцьку на організацію контролю оплати проїзду в міському транспорті пропонують виділити 6 мільйонів гривень на три роки.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії міськради.

Зокрема, депутати розглянули проект змін до Програми автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті Луцької міської територіальної громади на 2020–2024 роки.

Як повідомив начальник відділу транспорту міськради Луцької міськради Віктор Главічка, наразі контроль за безготівковою оплатою проїзду покладається на ЛПЕ. Проте, проаналізувавши цю роботу, виявили, що окремі перевізники не здійснюють оплату за ці послуги. Тому пропонується, передбачити кошти на організацію контролю, залучивши суб’єкти господарювання, які мають ліцензію на надання таких послуг.

«Пропонується внести зміни щодо оперативного керівництва і контроль буде здійснювати відділ транспорту. Контроль будуть здійснювати представник перевізника і будуть представники наших підрядників. У них буде форменний одяг з бодікамерами, які фіксуватимуть ті чи інші випадки», – пояснив він.

Загалом на 2022-2024 роки вартість таких послуг передбачається у межах шести мільйонів гривень. З них на 2022 рік – 1,5 мільйона. Якщо на сесії депутати підтримають зміни, то, зазначив Віктор Главічка, контролери запрацюють вже у березні.

«Є проблеми в тому, що водії фактично приховують цю готівку. В середньому в Луцьку перевозять 110 тисяч пасажирів, та згідно з нашими перевірками, кількість пасажирів значно більша, особливо у приєднаних громадах. За системою валідації ми бачимо, що там 30-40 пасажирів, а реально – більше 100. Якщо покажуть, що там мало пасажирів, то перевізники підніматимуть вартість проїзду. Як запрацює контроль, ми будемо бачити реальний пасажиропотік який є у громаді і зможемо підтвердити тариф, який на сьогоднішній день є. Адже оплата готівкою на руку перевізникам, щоб вони могли піднімати тариф», – резюмував Віктор Главічка.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
скептик Показати IP 21 Лютого 2022 19:46
рейдові перевірки (перевірки на дорозі) щодо додержання автомобільними перевізниками вимог законодавства про автомобільний транспорт здійснюється органами державного контролю на автомобільному транспорті Укртрансбезпекою, її територіальними органами. перевірка оплати проїзду здійснюється посадовими особами перевізника. ніякої ліцензії не потрібно і законодавством не передбачено.
Лучанин Показати IP 21 Лютого 2022 20:08
Замість того щоб зробити умови для людей щоб вони могли вільно сплачувати за проїзд наймають контролерів. Як мінімум це нелогічно. В салонах стоять камери і валідатори - є відео в який час що робилося, треба сіти та проаналізувати. Віповідно до цього прийняти міри. Також відомо що люди сплачують справно, тільки не за допомогою валідаторів бо вони не надають можливість сплати готівкою. Якщо через валідатори платять 30-40, а реально їде більше ста, то виходить що через неадекватні дії чиновників не обліковується більше 60 відсотків грошей. Ще багато людей взагалі перестали користуватися громадським транспортом та пересіли на свої авто або їздять з сусідами, друзями, а це теж втрачені гроші. Оце догосподарювалися. Невже не можна знайти дійсно думаючих людей які можуть хоч щось зробити для людей і міста?
Андрій до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2022 11:01
А в чому проблема, власне, платити проїзним чи банківською? А їздити з друзями їх рішення
Анонім Показати IP 21 Лютого 2022 20:20
Нема куди грошей діти на дурню лиш списати. Поставили термінали, що ще контролювати за 6 млн. Треш якийсь , а не робота транспортного відділу.
Анонім Показати IP 21 Лютого 2022 20:31
Зробіть картки безкоштовними а паперові квитки без терміну дії. А тоді й контролюйте.
Все для людей. Показати IP 21 Лютого 2022 20:33
Який заботлівий , фсьо тепер вартість проїзду зростати не буде .
БУХой АЛкаш Показати IP 21 Лютого 2022 21:12
А на ремонт Волі грошей вже нема?
123 Показати IP 21 Лютого 2022 21:37
Якiсь придурки! Посадiть за цi грошi кондукторiв.
цікавий Показати IP 21 Лютого 2022 21:52
А хто контролюватиме контролерів?
скептик до цікавий Показати IP 22 Лютого 2022 10:03
наймуть суперконтролерів
Добродій Показати IP 22 Лютого 2022 04:03
-"Чого бідний?- Бо дурний. А,чого дурний?- Бо бідний!" (Народна мудрість) Мати народ за його ж кошти,це велика геніальна ідея!Супер.Браво.Бісс.))
Гроші Показати IP 22 Лютого 2022 07:52
Не так просто вкрасти, Потрібні отакі от схеми. Краще контролюйте кількість транспорту, та коли він з маршруту з'їзжае. Вже з 21 починаються проблеми.
Лариса Показати IP 22 Лютого 2022 11:39
Минулого тижня у четвер мала нагальну потребу дістатися до 9.00 до дитячої лікарні. Приїхала раненько у Луцьк з Володимира, швиденько добігла до зупинки ЦУМ, дізналася у людей на зупинці, як дістатися до дит. лікарні. А далі - облом. Бо купити карточку для проїзду можна у ЦУМі (більше мені не порадили місць, де її можна придбати), а він працює з 9.30. От і вийшла ситуація, що мусила платити водієві. А тут контролери нагодилися. І стала я "без вини винуватою". Добре, що одна з пасажирок запропонувала мені, що оплатить проїзд своєю карткою, а я їй поверну гроші готівкою. Так я проїхала до дит. лікарні за 16 грн ( 8 водієві і 8 - пасажирці). Від дит. лікарні до автовокзалу йшла пішки, щоб не ганьбитися перед контролерами. Чи так має бути поставлене обслуговування пасажирів в обласному центрі, куди щодня приїжджають люди з усієї області, і не тільки? Чи на те ви виділяєте гроші, керівники ?
Володимир Показати IP 22 Лютого 2022 17:30
Маю статус постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1 категорія. Проживаю в іншому районі. Як мені бути з моїм посвідченням, адже карти лучанина немає, звичайно. В Києві проблем немає з пільговим проїздом: Закон діє там. А в Луцьку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus