USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Концентрація вуглекислого газу досягла найбільшої позначки за 800 тисяч років

31 Жовтня 2017 07:00
Впродовж минулого року концентрація в атмосфері діоксиду вуглецю зростала небаченими раніше темпами. Про це свідчить новий звіт Всесвітньої метеорологічної організації

Концентрація вуглекислого газу в атмосферіпланети впродовж 2016 року сягнула рекордно високого рівня, інформує Ракурс з посиланням на звіт Всесвітньої метеорологічної організації ООН у Женеві (ВМО), сформований на основі вимірювань у 51 країні.

Минулого року рівень CO2 зріс на 50% більше, ніж у середньому за останні 10 років. Причиною небаченого за 800 тисяч років зростання рівня вуглекислого газу є діяльність людини та явище Ель-Ніньйо. Загалом за останні 70 років зростання вмісту СО2 в атмосфері було більшим майже у сто разів, ніж наприкінці останнього льодовикового періоду.

У 2016 році середня концентрація СО2 досягла 403,3 ppm (млн часток), у 2015 році вона становила 400 ppm.

Ель-Ніньйо впливає на кількість вуглецю в атмосфері, оскільки спричиняє посухи, через які рослини повільніше поглинають вуглекислий газ.

Раніше повідомлялося, що перевищення межі відновлення планетарних ресурсів щорічно відбувається все раніше. Зокрема, парникові гази, які утворюються внаслідок спалювання вугілля, нафти і газу, складають близько 60% карбонового «сліду» людства на планеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus