USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Континіум» ліквідовує «сирне крило»

9 Листопада 2015 12:04
Луцька група, що входить в орбіту нардепа Степана Івахіва, ліквідує "Українську сирну компанію", яка стала фігурантом кримінального провадження по ухиленню від сплати податків. Про це повідомляє «Деловая столица».

ТОВ "Українська сирна компанія" входить до "Західної молочної групи" (відома, насамперед, торговою маркою "Комо"), яку контролює група "Континіум". Її кінцеві бенефіціари – це, зокрема, бізнесмени Степан Івахів (нардеп), Сергій Лагур та Петро Димінський. Лідером "Континіума» був Ігор Єремеєв, який влітку загинув через нещасний випадок.

Як повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, за період з 31 жовтня по 6 листопада 2015 року включно Вищий господарський суд України оголосив про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури стосовно 37 українського підприємств, серед яких і ТОВ "Українська сирна компанія".

Ця структура донедавна була одним з найбільших у країні учасників ринку сиру і утворювала "молочне крило" бізнесу "Континіуму", основні доходи якого традиційно приносить роздрібна (через мережу АЗС WOG) та оптова торгівля нафтопродуктами.

УСК, виручка якої торік наблизилася до 800 мільйонів гривень, займалася управлінням і збутом продукції заводу "Дубномолоко", який виробляє близько 11 тисяч тонн твердого сиру під ТМ "Комо" в рік, і займає близько 10% українського сирного ринку. Цей бізнес з'явився на світ в ході реструктуризації активів, які раніше були об'єднані засновниками "Континіуму" під дахом Торгового дому "Західна молочна група", визнаного банкрутом у 2013 році.

Такий самий процес відносно УСК стартував влітку нинішнього року. У серпні Господарський суд Волинської області почав банкрутство компанії з ініціативи луцького ТОВ «Марлін», не чужого «Континіуму». Згідно з даними "ДС", це сталося після того, як Головне управління Державної фіскальної служби у Волинській області відкрило кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами Української сирної компанії. А наприкінці жовтня Луцький міжрайонний суд санкціонував виїмку документів, що стосуються фінансових операцій між УСК і двома ключовими структурами мережі АЗС WOG - «ВОГ Трейдинг» і «ВОГ Рітейл».

Згідно з інформацією «ДС», з ними сирна компанія укладала договори на зберігання паливно-мастильних матеріалів у поточному році. За підозрою податківців УСК за рахунок зазначених операцій завищувала свої витрати, через що скорочувався податок на прибуток.

Як пише "Деловая столица", оптимальним виходом з цієї ситуації в "Континуум" судячи з усього, вважають якнайшвидшу ліквідацію УСК. На користь цієї версії свідчить і той факт, що компанія постаралася максимально швидко владнати стосунки з головним кредитором - державним Укрексімбанком. У вересні він пред'явив "Української сирної компанії" вимоги на астрономічну суму в 811 мільйонів гривень, проте вже 13 жовтня відкликав їх. "Ми домовилися мирно", - розповів "ДС" представник однієї зі сторін. В Укрексімбанку відмовилися від яких-небудь подробиць, пославшись на банківську таємницю. Судячи з усього, "Континіуму" довелося взяти на себе цей борг, перевівши його на одну зі своїх платоспроможних структур.

Схожим способом компанія в поточному році вже вирішувала проблемні питання з державними фінустановами. У ході банкрутства колись одного з найбільших імпортерів нафтопродуктів в країні - ТОВ «Пром-інвест-газ», пізніше перейменованого в «Сетерус» - борги цієї структури на суму близько 100 мільйонів гривень перед Ощадбанком погасив «ВОГ Трейдінг», після чого перша компанія була оперативно визнана банкрутом і благополучно ліквідована. Цей процес коштував втрати майже 680 мільйонів гривень менш щасливому кредитору «Сетеруса» - банку «Форум».

У випадку з УСК такий сценарій не передбачається, оскільки до складу її кредиторів входять «всі свої» - вже згадана компанія «Марлін», а також ТОВ «Комо-Експорт» і «Золотий екватор». Борг Української сирної компанії перед ними становить близько 100 мільйонів гривень. А оскільки ліквідних активів у боржника вже не залишилося, можна очікувати, що його ліквідація завершиться оперативно. І компанія благополучно припинить існування разом з фінансовими документами, якими зацікавилися податківці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Перехожий Показати IP 9 Листопада 2015 13:40
Довбана влада! Ви зжерли не просто чийсь бізнес! Ви знищили тисячі робочих місць!
Олег Показати IP 9 Листопада 2015 14:54
Континіум сам себе нищить. Наприклад невиплата зарплати охоронникам ТОВ Баут сягає біля 5 мільйонів !!!
Юрій до Олег Показати IP 9 Листопада 2015 15:40
Друже, перше чим надавати подібний комент включи елементарну логіку.... 5 000 000грн. не виплаченої заробітної плати?????? Зважаючи на середню зарплату охоронника 3000-4000грн./міс. кількість людей має сягати біле 100 чоловік, а невиплата повинна мати термін 1рік.!!!! Хто при таких умовах буде працювати??? І на що задіювати таку кількість людей??
Олег до Юрій Показати IP 9 Листопада 2015 17:53
500 чоловік і охоронялись інші обєкти Континіуму.
сироїд Показати IP 9 Листопада 2015 15:01
нам сироїдам по барабану хто власник, це ваша війна за корито

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus