USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кооперативи на селі – вигідний спосіб вести бізнес, - Клімчук

11 Січня 2013 14:07
Волинський губернатор запропонував створювати обслуговуючі кооперативи «на селі».

Про це голова Волинської ОДА Борис Клімчук заявив під час зустрічі з сільськими, селищними та міськими головами Ківерцівського, Ковельського, Локачинського та Рожищенського районів 11 січня.

«Це – вигідний спосіб ведення агробізнесу. З об’єднанням селян-виробників сільськогосподарської продукції охочіше співпрацюватимуть великі переробні підприємства, а також буде максимальна підтримка з боку держави», - наголосив Борис Клімчук.

Окрім того, на його думку, земельні та майнові питання мають бути пріоритетними у роботі керівників місцевих рад.

Акцент голова облдержадміністрації зробив і на активізації втілення різного роду програм підтримки агропромислового комплексу, як державних, так і обласних. Адже досвід свідчить, що селяни охоче користуються цими можливостями, однак, не всі господарі знають про них. Тому важливо донести інформацію до людей.

Ще один важливий напрямок – забезпечення офіційної, вчасної та не нижче мінімально встановленого рівня виплати зарплати. Борис Клімчук відзначив, що з 2010 року це питання – під його особистим контролем. Результат цієї роботи – значне зменшення в області кількості великих підприємств, де були проблеми з належною оплатою праці. Нині проводиться аналіз ситуації у сільських радах, сільськогосподарських підприємствах та маленьких магазинах.

«Тематичні навчання запроваджено ще з 2010-го. Результат – позитивний. Саме сільський голова відповідає за громаду, яка його обрала. Він має бути досконало обізнаним у законодавстві. Адже лише з початку року в Україні набирають чинності положення 2 кодексів, 52 законів, 36 актів Кабміну та 1 Указу Президента України. Тому, сільські та селищні голови повинні належним чином зорганізувати роботу на території рад», - резюмував Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 11 Січня 2013 14:42
Тяга до колгоспів не пропала.
Повний СОВОК Показати IP 11 Січня 2013 15:10
Наради, семінари. Якщо не можеш нічого дати людям - дай їм волю. Але це не для вас.
Чеширский Кот Показати IP 11 Січня 2013 15:15
Кооперативи на селі – вигідний спосіб "розвести" бізнес. :)))))))))))
Климчук Показати IP 11 Січня 2013 15:25
І знову хтось пише "губернатор", треба вже за таке наказувати.
Лучанка Показати IP 11 Січня 2013 16:30
Який бізнес в селі. Сміхота картопля, щоб виростити її кілограм, потрібно закласти мінімум 4 грн,щоб вона вартувала, щоб відбити її затрати, а за прибуток і мови нема. А то працюють в селі задарма картопля по 30 коп.От хай Климчук і вирощує картоплю та продасть по 30 коп бандитам на ресторани,де за ложку беруть по 10 грн і буде мати бізнес. Вперед чиновники......
тетьйо до Лучанка Показати IP 11 Січня 2013 20:58
... сказала Лучанка вийшовши з кабака, де смачно повечеряла!:) Чомусь скрізь у Європі там може бути бізнес, а у нас з села сміються такі як Лучанка!
Чеширский Кот до тетьйо Показати IP 13 Січня 2013 13:21
Не-а. Лучанка (все "лучанки", их тут стайка) позиционируют себя, "як прості бідні люди". У них на кабак бабок нет, они тарятся на Старом рынке и ужинают дома.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus