USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На депутатку Волиньради скаржаться в прокуратуру через наклеп

4 Грудня 2018 10:39
Директор Волинського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі – Віктор Смолярчук звернувся із заявою до прокуратури через наклеп колеги, адже його звинувачують у вимаганні хабарів у громадян за надання послуг фонду.

Хто звинувачує директора фонду та чи є факти, які підтверджують правдивість цієї інформації, з’ясовували журналісти Аверсу.

Директор Волинського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі – Віктор Смолярчук звернувся із заявою до прокуратури через наклеп колеги. Його підтримав депутат Волиньради Михайло Імберовський, який зазначив, що облрада створила такі умови у фонді, які повністю унеможливлюють корупцію.

За словами пана Віктора на одній із бюджетних комісій Волинської обласної ради, де розглядали дуже багато важливих питань для області, їхня колега – Людмила Кирда звинуватила директора фонду у тому, що він примушує громадян давати йому хабарі за те, що він відкриє людям кредит на будівництво житла.

«Я чекав, що Людмила Федорівна подасть відповідну заяву у правоохоронні органи, щоб вони розслідували цей факт, або спростує. На цей момент інформації про те, що подана заява немає, тому я сам вирішив подати заяву в прокуратуру, щоб правоохоронці цей факт перевірили. Я хочу, щоб у цій справі була поставлена крапка», – заявив Віктор Смолярчук.

Така заява обраниці громади здивувала усіх. Відповідно, ця інформація швидко розповсюдилася, однак ніяких фактів та доказів немає. Віктор Смолярчук та Михайло Імберовський вимагали упродовж тижня спростувати дану інформацію, тому що про неї знає уся область. Тиждень минув, а результату ніякого.

«Волинська обласна рада багато речей зробила стосовно фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Ми прийняли такі рішення, які унеможливлюють взагалі корупцію, оскільки тих людей, яким такі кредити видають, відбирають взагалі не в Луцьку, і не в обласній раді. В ОТГ, районних радах створюють комісії і відбирають людей, яким вважають за потрібне видати пільгові кредити. Фонд виступає у якості виконавця і не має жодного відношення до коштів», – пояснює Михайло Імберовський.

Колегам-депутатам Людмила Кирда так і не пояснила звідки у неї така інформація. Тому у прокураторі прийняли заяву. Вимоги: провести перевірку по даному факту та спростувати не підтверджену інформацію щодо ніби вимагання у людей хабаря на надання послуг фонду.

"Я хотів би отримати або докази, або спростування інформації, що прозвучала. Якщо цього не буде, я вважатиму це тиском на мене, як на депутата обласної ради через мою діяльність у тих чи інших комісіях облради", – каже Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus