USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Копали город, а викопали 50-кілограмову бомбу

21 Квітня 2011 11:35
Поблизу Горохова на Волині у спеціально відведеному місці знешкодили 8 вибухонебезпечних предметів, що зберігалися у землі з часів Другої світової війни.
Небезпечні знахідки були виявлені в селах Пустомити, Губин, Лемешів, Уманці, Довгів і Новий Зборишів цього району під час весняно-польових робіт, розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення держадміністрації Горохівського району Петро Редчук. Про це повідомила Волинь-нова.
Серед знахідок – два артилерійських снаряди калібру 122 та 152 міліметри, мінометна міна калібру 82 міліметри.
Та найбільш несподіваною і небезпечною в цьому «арсеналі» стала п'ятдесятикілограмова авіаційна бомба ФАБ-50 радянського виробництва, яку було виявлено поблизу села Новий Зборишів.
Знешкоджували цю знахідку піротехніки управління МНС у Волинській області за спеціальною технологією.
Новозборишівські ж старожили пригадують, що в 1944 році, коли війська Червоної армії вели наступальні бої з гітлерівською навалою, неподалік села якийсь час розташовувався радянський запасний польовий аеродром. З тих пір і лежала тут забута червоними авіаторами в наступальному поспіху фугасна авіабомба.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus