USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Копали могилу, а викопали міну. ФОТО

22 Лютого 2011 14:57
У лютому працівники групи піротехнічних робіт УМНС у Волинській області ліквідували 9 боєприпасів часів Другої Світової війни.

Про це повідомили 21 лютого у центрі пропаганди УМНС України у Волинській області.

7 лютого мешканці села Баїв Луцького району, копаючи яму на кладовищі, натрапили на предмет, схожий на вибухонебезпечний.

На місце події оперативно прибули працівники групи піротехнічних робіт. Вони вилучили небезпечну знахідку. Як з’ясувалося, селяни віднайшли мінометну міну часів ІІ Світової війни. Обстеживши територію, піротехніки запевнили, що більше небезпечного залізяччя на кладовищі немає.

Невдовзі на невеликий арсенал натрапили мешканці Турійського району. Вони вирубували ліс за декілька кілометрів від села Растів, коли натрапили на смертоносне «залізяччя».

На щастя, лісоруби знахідок не зачепили, а одразу ж зателефонували до найближчого відділу служби порятунку «101».

Обстеживши лісосмугу, піротехніки підняли із землі 4 артилерійські снаряди різного калібру та дві гранати Ф-1. Вибухонебезпечні предмети працівники МНС обережно транспортували до спеціально відведеного місця й ліквідували їх.

За кілька днів подібна історія трапилася у лісосмузі неподалік села Гайове Ківерцівського району. Там місцевий житель виявив два боєприпаси – артснаряд та протитанкову міну. Дотримуючись усіх пересторог, піротехніки МНС вилучили знахідки і невдовзі знешкодили їх.




«Традиційно «багатими» на боєприпаси вважаються теплі пори року. Саме тоді мешканці краю, працюючи на городах, присадибних ділянках, найчастіше виявляють їх у землі», - каже провідний фахівець сектору цивільного захисту УМНС області Володимир Вознюк.

Хоча, каже піротехнік, цього року «вибухонебезпечний» сезон стартував набагато раніше.

«Апогею ситуація досягне у березні-травні, коли земляні роботи стануть масовими», - переконаний Вознюк.

Громадянам варто бути максимально пильними та обережними, натрапивши на предмети, що схожі на боєприпаси. Такі знахідки категорично заборонено не тільки переносити чи перекочувати, але навіть зачіпати – цілком імовірно, що небезпечний предмет, що пролежав у землі десятки років, може детонувати. Варто позначити місце знахідки, огородивши його, та повідомити рятувальників за номером «101», - кажуть рятувальники.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus