USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Копнув її мопса: відома луцька адвокатка подала до суду на сусіда сестри

23 Серпня 2023 10:08
Захистив дитину від пса й отримав судовий позов від його власниці-адвокатки. Як вона стверджує, чоловік наніс тілесні ушкодження її мопсу. Своєю чергою, відповідач каже: коли побачив, як пес летить до його дворічного сина, в моменті, як батько, став на захист дитини від ймовірної небезпеки.

Чоловік переконаний: мопс – лише причина, аби до нього вчепитися, а джерело конфлікту зовсім інше, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Лучанина Ярослава Багнюка потягнула до суду відома місцева адвокатка Ірина Міщук. Суть позову – жорстоке поводження з тваринами. Мовляв, він копнув ногою її мопса.

Як стало відомо, адвокатка разом зі своїм собакою приїхала в гості до родини, яка мешкає по-сусідству з відповідачем. У той день у дворі гуляв дворічний син Роман. Коли чоловік побачив, що пес летить у сторону його дитини, то мерщій підскочив і відкинув собаку. Каже: таки копнув тварину ногою.

«У мене дворічний син, який нічого не розуміє. Попередньо були випадки, коли цей собака так само забігав на нашу територію. Я робив усні попередження до громадянки: «Тримайте собаку на повідкові, пильнуйте собаку». Мене ніхто не слухав. Я переживаю за здоров’я своєї дитини. Дитина налякана. Вона зараз боїться підходити до тварин, хоча ми любимо тварин. Я є дипломованим фельдшером ветеринарної медицини», – розповів у суді Ярослав Багнюк.

Власниця мопса переконує: її собака не наніс жодної шкоди нікому, тим паче дитині. Каже, що тілесні ушкодження тварині Ярослав наніс уже на території її сестри. Мовляв, якщо її пес заважає сусідам, то нехай ставлять паркан. На думку жінки, сусід сестри таким чином хоче створити конфлікт через незареєстровану земельну ділянку, яку він вважає своєю.

«Причина – саме в конфлікті про реєстрацію земельної ділянки. Ця земельна ділянка зареєструється на окремій приватній власності на підставі технічної документації, яка вже є виготовлена. До речі, довго вона виготовлялася тільки через те, що особа, яка притягається до адмінвідповідальності, писала скарги на міську раду на керівників проєктної організації, які виготовляли нам цю проєктну документацію. Вона буде зареєстрована й після цього в нас не буде іншого виходу, як поставити цей паркан, аби собака не забігав на приватну територію до особи, яка притягається до адмінвідповідальності», – сказала Ірина Міщук.
Як розповіла дружина Ярослава Багнюка Наталія, вже не вперше доводиться відганяти цього пса від маленької дитини.

Подружжя додає, що попоїздили на заробітки, аби придбати це житло, де родина мешкає чотири роки. Будинок розділено на три сім’ї. Раніше з родичами адвокатки конфліктів не було.

«У лютому вони до нас звернулися, що хочуть робити документи на землю. Ми їх підтримували обома руками й ногами, щоб вони робили ці документи. Потім написали, що буде ось такий розподіл землі й ми будемо їм щомісяця платити за те, щоби доїхати до свого будинку», – зазначила Наталія.

Її чоловік переконаний: історія з мопсом – це лише привід до нього вчепитися, аби дотиснути таким чином у питанні погодження меж на умовах сусідів.

«Вони хочуть притягнути мене до будь-якої відповідальності, щоб залякати, щоб мати якийсь вплив: ось зараз ти заплатиш за адмінправопорушення і ми тебе ще за щось притягнемо. Ми чотири роки з ними жили нормально, не сварилися… Собачка – це просто привід, щоб залякати нас. Вони хочуть, щоб ми добровільно погодили приватизацію спільного заїзду», – зауважив Ярослав Багнюк.

А в засіданні щодо жорстокого поводження з твариною взяли паузу. Розгляд продовжать у вересні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Дядя Мопс Показати IP 23 Серпня 2023 10:47
Нам би їхні проблеми
скептик Показати IP 23 Серпня 2023 11:39
подати заяву до поліції на адвокатюгу разом з її собачкою за незаконне проникнення у приватну власність (земельну ділянку) (ст.162 ККУ)
лучанка Показати IP 23 Серпня 2023 11:41
треба було не мопса копнути, а його власницю. Така "відома адвокатка", що вперше про неї почула...
лінивець до лучанка Показати IP 23 Серпня 2023 19:30
треба щоб суддя такий вирок виніс-копнути власницю )))
Радувець Ларіса Показати IP 23 Серпня 2023 11:50
І де вона така відома?
скептик до Радувець Ларіса Показати IP 23 Серпня 2023 12:11
СЕРЕД мопсів
Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 11:56
Я ніколи не бачив в житті агресивного мопса, а тим більше щоб він нападав на маленьку дитину. Це наздвичайно спокійна та врівноважена порода собак. Судячи по відео ніякого "нападу" там не було. Собака просто йшла по загальній дорозі та підійшла до дитинки без агресії. Навіть якщо батько так перелякався, то достатнього було щось вигикнути і собака б відійшла, навіщо відразу битися ногами - не зрозуміло, тим більше він міг таким чином і саму дитину зачепити. Надіюсь суд розбереться та винесе обгрунтоване рішення. Власниці мопса я рекомендую не провокувати таких неадекватів, бо може помститися і втравити собаку. Тим більше мопси досить довірливі та на йдуть до людей.
скептик до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 12:19
на твого мопса треба бультерьєра
Жанін до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 12:26
Подивіться на відео в сюжеті з камер спостережень, там все є.
Сусід до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 12:39
От питання звідки у псярів така беззаперечна любов до своїх песиків і чому батьки за своїх дітей мають думати більше ніж про сусідських собак? Тобто з логіки псяра батько повинен дочекатись допоки пес нападе на дитину? звісно налякана і покусана дитина це дурниця, а от копнутий пес то трагедія... Тримайте пса дома і проблем не буде
123 до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 12:40
Та сто процентів відмазується, злякався мопса, відпинав та зараз бреше! На того мопса и намордника не вчепиш, залижить язиком
Перехожий до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 12:57
Та мені чхати, якщо поруч дитинка 2-ох років тримаю свою собацюру на повідку бо теж можу гримнути.
Не власник мопса до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 14:39
Чомусь власники собак вважають, що кожний перехожий повиненн знати особливості характеру кожної породи. Буває суне на тебе "бульдожик" немаленкий і сопе страшно, а господар такий: "Не бійтесь, то він так гратись хоче". А хто ж його знає, що він хоче. Воно ж нічого не каже, а власник десь позаду плететься.
Луцьк до Власник іншого мопса Показати IP 23 Серпня 2023 16:42
1. Хіба зобовʼязані усі знати усі породи собак і їх особливості (не забуваємо випадки, коли собака накинувся/ загриз свого ж власника)? 2. Хіба не повинна собака бути на повідку, якщо вона за межами приватної території її власника? 3. Хіба психологічне здоровʼя людини, тим більше, дитини не важливіше собаки?? Це я до того, що люди, тим більше діти, НЕ ПОВИННІ відчувати дискомфорт, стрес, переляк від того, що на них біжить/ наближаться чужий пес і думати, яка ж то порода і чи він агресивний тощо, а от власники ПОВИННІ, як не по закону, то хоча б з поваги до інших співгромадян тримати свою живність на повідку і у передбачених випадках - наморднику.
скептик Показати IP 23 Серпня 2023 12:27
тілесні ушкодження собачці ? де ця адвукатка диплом югиста купила ? мабуть юва вуценко допоміг. нехай читає КПК. а чоловік захистив свою дитину від небезпеки і був абсолютно правий
Янеробот Показати IP 23 Серпня 2023 13:53
якщо це саме це відео, то при перегляді в уповільненій зйомці на третій хвилині видно, що собаку він не копав.
123 до Янеробот Показати IP 23 Серпня 2023 14:23
Так як і собака не нападав. чоловік дарма злякався. Цікаво, на чий бік суддя стане?! На бік відомої адвокатки, чи якогось ноунейма?
Анонім до 123 Показати IP 25 Серпня 2023 06:50
Суддя має стати на бік того, хто правий, а не більш відомий
Анонім Показати IP 23 Серпня 2023 14:26
Мопса не виправдовую), оскільки вони бувають доволі вреднючі, а особливо не переношу чіа-хуа, бо у сусідів вони якісь геть дурнуваті, але… дипломований ветеринар, що копає мопса ногами - якийсь оксюморон.
Анонім Показати IP 23 Серпня 2023 18:40
Згідно законодавства всі собаки повинні вигулюватися на повідку, якщо в громадських місцях, крім спеціально відведених для вигулу собак місці. Якщо порода входить до переліку небезпечних, то обов'язково в наморднику. Погана вона адвокатка, якщо не знає елементарних речей. Не адвокат,а рішала, що носить бабло суддям і прокурорам, таких' адвокатів' у нас, на жаль, більшість - система дозволяє
скептик до Анонім Показати IP 23 Серпня 2023 21:49
система не тільки дозволяє, а й наполегливо заохочує
Мама Показати IP 24 Серпня 2023 10:36
Подивіться відео добре, захисники адвокатки, там видно як собака до дитини підскакує... І якщо приїхали в гості, тримайте свої собак при соб,і якщо територія не закрита, люди не мають вірити що у вас лагідні песики. Адвокатка не вкурсі була що є камера....
Анонім до Мама Показати IP 25 Серпня 2023 06:52
Їй до одного місця. Всі власники собак ваажають, що проблеми створені їх тварюками - то проблемт лише усіх оточуючих, але аж ніяк не їхні
Світлана Показати IP 25 Серпня 2023 11:07
Люблю собак , але і маю очі, не видумуйте- на відео чітко видно, що собака таки підбігла до дитини і дитина напевне закричала з ляку, чому ж так швидко підбіг батько, його ж не було поруч-але почув. Ще може дитину до суду притягніть і покарайте- ну, за те що вона злякалась!!!!!!!!!!!
Ліна Показати IP 25 Серпня 2023 20:37
Маю мопса,ніколи не буває агресивний...коли гуляю зним завжди діти хочуть погладити,це - дитяча собака
Алекс до Ліна Показати IP 27 Серпня 2023 17:56
Та мені плювати, що хто робить з вашим морсом. Вигулюйте за правилами. Я не хочу, щоб до моєї дитини рідбігав мопс, а отже гуляйте подалі від тих місць, де 6раютьмя діти.
Вихователь Показати IP 27 Серпня 2023 23:47
Люба собачка це не іграшка, а тваринка і нею слід займатися та її виховувати. А якщо людина сама не вихована і не розуміє нічого у виховані людей та своїх дітей, то як вона може виховувати тварин ?
Сусід Показати IP 28 Серпня 2023 08:08
Колишній зять покидаючи цю сім"ю забрав із собою всі документи на забудову та землю і втік в Польшу. Тепер вони намагаються документи поновити та тероризують всіх сусідів на Вишкові. Хочуть його виписати з місця проживання, щоб він не був спадкоємцем.
Сусід Показати IP 28 Серпня 2023 11:02
Шлюб з Андрійком був розірваний в суді без його участі
Землячка Показати IP 28 Серпня 2023 12:15
Такі у нас закони, що поки приватизуєш суміжні земельні ділянки, особливо якщо будинок на 2- 3 сім'ї, то всі сусіди пересваряться. Владо, міняй закони!!!!!!
Філософ Показати IP 28 Серпня 2023 15:07
Для дурнів закони не писані, а якщо писані, то не читані, а якщо читані, то не поняті.
ФІЛОСОФ Показати IP 29 Серпня 2023 16:32
А якщо є рішали блудні відомі мопси і гроші, то законів тут не треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus