USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Корів на Волині пастимуть електропастухи

28 Вересня 2012 12:01
Громадські пасовища для випасання худоби власників особистих селянських господарств створюються на Волині. Зокрема в планах, що тварин «випасатимуть» електропастухи.

Про це інформує ВОДТРК.

Так, цього року такі пасовища створили уже в 35 сільських радах на площі понад 400 гектарів. Їх вартість – більше мільйона гривень, зокрема, з обласного бюджету використали субвенції на 484 тисячі гривень, з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 357 тисяч, зі спецфонду від втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва – 114, з районних бюджетів – 10 тисяч, з бюджетів сільських рад – 103 тисячі гривень.

Наступного року ці ділянки будуть використовуватись як сінокоси, а в 2014 році – уже як пасовища для випасання великої рогатої худоби особистих селянських господарств з використанням електропастухів.

Під час робочої поїздки до Ратнівського району заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк зазначив, що створення громадських пасовищ буде продовжуватись і надалі із залученням коштів з бюджетів усіх рівнів.

Довідка

Електропастух являє собою електричну огорожу, провідник (дріт) без ізоляції, підвішений на дерев'яних металевих або пластикових стійках з ізоляторами.
Електричні огорожі застосовують під час загородніх випасань тварин; для тимчасового огородження та захисту посівів, стогів сіна від потрав; для огородження небезпечних місць (яри, рови і т. п.), а також для тимчасового огородження годівниць при роздачі корму, примусового прогону корів на доїльний майданчик, тренінгу свиней.

Під час дотику до дроту через тіло тварини протікає невелика кількість електрики, що не є небезпечним для життя і здоров'я. Однак одержуваний тваринам електричний удар достатній для того, щоб вона вкотре до нього вже не торкалась.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus