USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Коронавірус був в Італії вже в грудні. Результати досліджень

19 Червня 2020 18:58
Коронавірус був на півночі Італії вже у грудні, тобто більш ніж за два місяці до того, як в країні виявили перший випадок захворювання.

Про це повідомляють Українські національні новини.

Так, дослідники національного інституту охорони здоров’я виявили генетичні сліди SARS-Cov-2 у зразках стічних вод, зібраних у північних містах – Мілані і Турині наприкінці минулого року, а також у Болоньї в січні.

Відзначається, що перший відомий місцевий випадок зараження в Італії був виявлений у середині лютого.

Дослідники також заявили, що «підтверджують вже зібрані міжнародні дані» про те, що каналізаційні проби служать інструментом раннього виявлення вірусу.

Так, під час роботи експерт з якості води Джузеппіна Ла Роса і її команда досліджували 40 проб стічних вод з жовтня 2019 року до лютого 2020 року.

Підтверджені результати у двох різних лабораторіях двома різними методами показали наявність SARS-Cov-2 у зразках, відібраних у Мілані та Турині 18 грудня 2019 року і у Болоньї 29 січня 2020 року.

За словами Ла Роси, зразки з жовтня та листопада 2019 року були негативними, що свідчить про те, що вірусу тоді ще не було.

Ці дані відповідають результатам, отриманим під час ретроспективного аналізу зразків пацієнтів, госпіталізованих у Франції, у яких виявили позитивні випадки коронавірусного захворювання з кінця грудня, повідомили в інституті.

Вони також вказали на недавнє іспанське дослідження, яке виявило генетичні сліди у зразках стічних вод, зібраних в середині січня у Барселоні, приблизно за 40 днів до того, як був виявлений перший випадок у місцевого жителя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus