USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коронавірус дістався до Грузії, Пакистану та Північної Македонії

26 Лютого 2020 22:28
Випадки зараження коронавірусом Covid-19 зафіксували в Пакистані і Грузії. Перший випадок коронавірусу підтвердили на Балканському півострові - у Північній Македонії. Натомість Німеччина оголосила про початок епідемії.

Спеціальний помічник прем'єр-міністра Пакистану з охорони здоров'я Зафар Мірза підтвердив два випадки зараження коронавірусом у Карачі, столиці провінції Сінд. Про це він написав у Twitter, передає Кореспондент.

"Я можу підтвердити два перших випадки зараження коронавірусом у Пакистані", - повідомив глава пакистанського Міністерства охорони здоров'я.

"Обидвоє пацієнтів отримують необхідне лікування, відповідно до наявних стандартів і протоколів. Обидвоє знаходяться в стабільному стані. Немає приводу для паніки, ситуація знаходиться під контролем", - зазначив Мірза.

У Грузії підтвердили перший випадок зараження новим типом коронавірусу, повідомляють Вістки з Кавказу.

За словами глави МОЗ Грузії Катерини Тікарадзе, інфікованим є громадянин Грузії середніх років, який напередодні приїхав з Ірану через Азербайджан. Також міністр заявила, що ризику поширення вірусу немає, так як на карантин будуть поміщені співробітники, які контактували з ним.

При цьому вона додала, що на цей час в інфекційній лікарні в Тбілісі перебувають 14 пацієнтів з високою температурою, з них 11 громадян Грузії, а також громадянини Китаю та Ірану.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Північної Македонії Венков Філіпче, у країні було підтверджено перший випадок корона вірусу.

"Тест пацієнта показав позитивний результат. Це перша пацієнтка в Північній Македонії, тест якої на цей патоген виявився позитивним", - цитує Reuters міністра.

За його словами, жінка, яка заразилися вірусом, звернулася за медичною допомогою в середу. Нещодавно вона приїхала з Італії в Північну Македонію на мінівені. Інші пасажири автомобіля також перевіряються на коронавірус. Громадянство хворої не уточнюється.

У той же час, у Литві оголошено надзвичайну ситуацію загальнодержавного масштабу у зв'язку із загрозою поширення нового коронавірусу.

Цей статус, як відзначають в уряді країни, дозволяє ефективніше координувати превентивні заходи, організовувати більш дієву роботу відповідальних інстанцій, використовувати спрощені процедури для отримання коштів державного медичного резерву.

Близько 800 осіб, які побували в Китаї або в регіонах Італії, де зафіксовано випадки зараження коронавірусом, знаходяться в Литві на контролі медиків. Після прибуття в Литву вони проходять в аеропортах первинну перевірку стану здоров'я, їх опитують, просять у них залишити контактні дані та інструктують про подальші дії.

Натомість міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Спан заявив, що в країні почалася епідемія корона вірусу.

Як зазначили в МОЗ Німеччини, п'ять нових випадків захворювання, які були зафіксовані 26 лютого в країні, ніяк не пов'язані з першоджерелом коронавірусу в Китаї.

"Ланцюг інфекції частково не відстежується, і це є новим. Велика кількість людей контактувала з пацієнтами, які у нас були досі і у яких можна було простежити ланцюг до походження коронавірусу в Китаї", - повідомив Спан.

На цей момент у Німеччині загалом зафіксовано 21 випадок захворювання на коронавірус. Незважаючи на це, Спан застеріг від непотрібної паніки.

"Не кожен кашель - це випадок коронавірусу. Німеччина добре оснащена ізоляторами в лікарнях, якщо вони потрібні в більшій кількості. Ми діємо швидко і адаптуємо нашу реакцію до поточної ситуації, і, на жаль, я повинен сказати, що ситуація змінилася за останні години", - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus