USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Школа у Ківерцях: шукають кошти на ремонт даху та заміну вікон

12 Лютого 2018 12:52
Аварійний стан спортзалу, проблеми з системою опалення та необхідність заміни старих дерев’яних вікон на енергозберігаючі – ці та інші проблеми обговорили під час батьківської конференції у школі № 3 міста Ківерці.

Участь у ній взяли представники влади, депутати та помічник народного депутата Ірини Констанкевич Лариса Понєдєльник.

Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Як розповіла директор ЗОШ Раїса Кубова, стеля у спортивному залі аварійна вже упродовж 10 років.

«Раніше проблему вирішили, вмонтувавши металеву конструкцію, яка мала підтримувати покрівлю. Однак, обстеживши горище, фахівці повідомили, що дах от-от може завалитися. Ускладнює ситуацію й те, що замінювати потрібно усю покрівлю, особливо в корпусі №1. Тому ремонт стелі у спортивному залі зробити не вдасться, доки не буде відремонтовано дах». Нині ж спортивний зал визнаний аварійним, а заняття з фізичного виховання перенесено у дитячо-юнацьку спортивну школу.

Цьогоріч у школі виникла ще одна проблема – з опаленням. Після заміни системи опалення з газової на твердопаливну у класах встановився різний температурний режим. У деяких приміщеннях батареї зовсім холодні.Окрім того, у кількох класах і досі старі дерев’яні вікна. Через величезні шпарини потрапляє холод та волога. У результаті – стіни почав «їсти» грибок.

Завідувач районного відділу освіти Микола Грибук звернувся до народного депутата України Ірини Констанкевич та депутата обласної ради від партії УКРОП Людмили Тимощук з проханням допомогти у розв’язанні проблем школи.

Під час обговорення вирішили скерувати лист від керівництва району до КабМіну з проханням змінити цільове призначення державних коштів, які були залучені Іриною Констанкевич на ремонт теплотраси у дитячому садку «Телесик» села Карпилівка, однак, не були освоєні. А це 150 тисяч гривень. Їх пропонуватимуть спрямувати на

придбання і встановлення енергозберігаючих вікон у школу.

Голова Ківерцівської райради, укропівець Василь Хмілевський зазначив, що на ремонт даху першочергово необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію.

«Конструктивний діалог та спільність дій у досягненні мети – вирішення проблем школи – запорука успіху. Надзвичайно важливо сьогодні, що це розуміють на усіх рівнях влади», – зауважила помічник народного депутата Лариса Понєдєльник.

Ірина Констанкевич направила депутатське звернення щодо ЗОШ №3 м.Ківерці до голови Ківерцівської райдержадміністрації Валерія Ткачука.

Ірина Мирославівна також просить надіслати копію акту обстеження школи щодо готовності до навчального року. Додамо, що щороку у серпні всі навчальні заклади в Україні перевіряють чиновники, наскільки вони безпечні та комфортні для дітей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
упс Показати IP 12 Лютого 2018 15:13
Сусід дядя Вася може зробити опалення без дорогої кошторисної документації...нащо тратити гроші?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus