USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Корупційні схеми керівництва ДСНС розкрили

25 Березня 2015 17:00
Голову Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника заарештували сьогодні, 25 березня, під час засіданні уряду. Їм інкримінують організацію злочинних схем закупівлі палива у приватних компаній за завищеними цінами.

Подробиці цих оборудок стали відомі, – інформують журналісти «УНІАНУ».

Київська фірма «Юкойл» братів Юрія та Віктора Безлюдних за останні сім років виграла чверть усіх паливних тендерів у системі рятувальної служби.

Останній тендер «Юкойл» виграв у системі ДСНС у серпні 2014 року. Спеціальний авіазагін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (Ніжин, Чернігівська область) замовив фірмі авіапалива на 5,70 мільйона гривень. Єдиним конкурентом «Юкойлу» було ТОВ «Авіа Ойл», якому на тому ж тендері замовили мастил на 0,80 мільйона гривень.

Тендер проводили за процедурою відкритих торгів, інших учасників, окрім вказаних фірм, на тендері не було.

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про паливні тендери різних підрозділів Міністерства/Держслужби з надзвичайних ситуацій щонайменше на 168,78 мільйона гривень.

ТОВ «Юкойл» щорічно отримувало підряди у структурах МНС незалежно від місця роботи Бочковського, і був найбільшим постачальником рятувальників (44,05 мільйона гривень). «Альянс» виграв 4,37 мільйона гривень. Решту тендерів виграли десятки інших компаній.

Слідчий, який веде справу, пояснив, що кримінальне провадження відкрили за зверненням народних депутатів. З його слів, Бочковський і Стоєцький організували корупційну схему тендерної закупівлі паливно-мастильних матеріалів у компаній «Юкойл», «Альянс» та інших за завищеними цінами. При цьому компаній, які пропонували нижчі ціни, до тендерів не допускали.

Зі слів міністра МВС Арсена Авакова, закупки паливно-мастильних матеріалів для ДСНС здійснювалися через приватну компанію, яка, своєю чергою, переказувала кошти на острів Джерсі, а звідти – на рахунки затриманих чиновників. Там гроші переводилися на особисті карткові рахунки Бочковського і Стоєцького у Bank of Cyprus.

Наразі у рамках цієї справи на вказаних підприємствах працівники правоохоронних органів проводять обшуки, вилучають документи та речові докази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 25 Березня 2015 17:14
Ну і навіщо вся ця показуха? Замилити людям очі, щоб не бачили усіх проблем в країні?
ввв до Анонім Показати IP 25 Березня 2015 17:21
вам все показуха. а коли буде не показуха? коли за вами прийдуть?
браво!!! до Анонім Показати IP 25 Березня 2015 17:22
Молодці. Так тримати. Всіх київських хабарників та корупціонерів арештовувати і судити ТІЛЬКИ в прямому ефірі, до тих пір, поки решта (в том числі з регіонів) не залізе на 17 поверх або, принаймі, не втече в Гондурас. Головне - очистити Україну, будь-яким способом.
Анонім до Анонім Показати IP 25 Березня 2015 17:38
дураки, фыркающие "показуха!", просто не понимают, что этот спектакль играли не для них, а для украинских чиновников всех уровней. у них, поверьте, при просмотре вареник поперёк горла встал и послевкусие осталось... долгое...
ВНР до Анонім Показати IP 25 Березня 2015 19:27
Играть надо было на струнах гелетея и Махницкий , у которых особняки при Елизавете.где данные пр крайнему тендеру по дизелю для ВСУ,по видео что МНС что милицаи играли РОЛЬ,но херово( не верю)(С)
Горохівчанин! Показати IP 25 Березня 2015 18:36
все правильно! початок непоганий (багато хто тепер задумається), зверніть увагу чиновник то якого маштабу!!! Аваков єдиний з міністрів що проводить реформи, і чистить кадри!!
Мінери Показати IP 25 Березня 2015 19:23
Льотчик спускайся на землю, ми тебе ждемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus