USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Користувачі мисливських угідь не справляються із браконьєрами

21 Червня 2013 14:01
Волинські приватні користувачі мисливських угідь скаржаться, що держава мало уваги приділяє покаранню браконьєрів, через що страждає популяція звіра.
Про це говорили під час сесійних слухань обласної ради на тему: «Про стан ведення мисливського господарства в угіддях, наданих у користування в області» 21-ого червня.
Депутат обласної ради Василь Столяр зауважив, що на Волині роблять усе правильно для ведення мисливського господарства, єдине, що погано, це те, мовляв, що занадто багато уваги приділяють користувачам угідь, натомість дуже мало - браконьєрам.

Зокрема обранець зазначив, що у зв’язку з низькими розмірами штрафів, охочих незаконно постріляти звірину чимало: «Треба звертатися до Верховної Ради України, щоб збільшили покарання».

Підтримав депутата і співзасновник ПП «Ольвіта» Віталій Дячук, який зазначив, що на його угіддях уже декілька разів ловили ту ж саму групу браконьєрів, хоча упіймати їх дуже складно: «Вони добре знають місцевість, добре технічно оснащені, зокрема, автомобілем, добре озброєні». За словами Віталія Дячука, необхідно, щоб держава допомагала у боротьбі з браконьєрами збільшивши покарання.

За словами першого заступника начальника Держекоінспекції в області Олександра Ткачука, торік виявили 54 порушення пов’язані з браконьєрством, до адміністративної відповідальності притягнули 100 осіб на суму 17,8 тисячі гривень. За наданими матеріалами, правоохоронці порушили одну кримінальну справу.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
треба менше ХІМІЇ Показати IP 21 Червня 2013 14:19
треба менше обробляти поля хімікатами, колись обробляли поля механічно або руками і заєць був, плюс велика популяція лисиці. запитайте старших мисливців, скільки колись було зайця, коли небуло лиса і коли не витравлювали гербіцидами і інсектицидами поля, ви подивіться що робиться на полях нетільки зайця нема навіть бджоли нехочуть меду носити. скрізь і все ХІМІЯ, а не мисливці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus