USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Землю для учасників АТО на Волині шукають у садівничих масивах

21 Липня 2016 14:32
Надавати ділянки для індивідуального садівництва поблизу міст обласного значення ветеранам АТО пропонують у Головному управлінні Держгеокадастру.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії ГУ Держгеокадастру у Волинській області за підсумками роботи у першому півріччі 2016 року 21 липня.

Начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру Неля Коблюк повідомила, що загалом надійшло 7330 заяв на отримання земельних ділянок для учасників АТО та членів родин загиблих. Атошники здебільшого хочуть отримати ділянки для житлового будівництва і звертаються до органів місцевого самоврядування. Оскільки ресурс земельних ділянок у межах населених пунктів обмежений, Головне управління зобов’язалося шукати масиви придатні для садівництва. На отриманих ділянках бійці зможуть зводити будинки, які згодом можна перевести до житлового фонду.

Наразі ухвалили рішення щодо 5347 заяв (72,9% від загальної кількості поданих). У власність учасникам АТО передали вже майже три тисячі ділянок або 52,2% від наданих дозволів на розроблення проектів землеустрою на площі майже 1205 гектарів. Найбільше таких ділянок волинські атошники отримали у Луцькому районі (461), Ківерцівському (420), Іваничівському районах (305), найменше – у Локачинському (22).


Суттєвою є площа земельних ділянок, що можуть передати для учасників АТО (5324 гектари вільних земель та землі державної і комунальної власності). Найбільше зарезервували земельних ділянок у Камінь-Каширському районі (764 гектари), найменше – у Маневицькому (36 гектарів).

Начальник ГУ Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко зауважив, що є доручення перейти на другий етап щодо роботи по ділянках для учасників АТО – триває зведення інформації про знайдені масиви для того, щоб визначити витрати на підведення комунікацій.

Присутні під час засідання представники ветеранських організацій учасників АТО зауважили, що інвесторів, які готові будувати багатоквартирні будинки для учасників АТО, цікавлять ділянки передусім у Луцьку, Ковелі та Володимирі-Волинському.

Василь Василенко відповів, що у Володимирі-Волинському є масив, який планували відвести під садівництво, у його межах можна знайти до 100 ділянок. Тож він пообіцяв розглянути питання розташування на цій території багатоповерхової забудови. Також, з його слів, опрацьовують низку ділянок поблизу Луцька, зокрема, йдеться про село Лище.
Своєю чергою, заступник голови ОДА Сергій Кошарук повідомив, що у Ковелі є чимало ділянок, передбачених для житлового будівництва, зокрема, мікрорайони, де вже підведені необхідні комунікації.

Як стало відомо під час засідання, наразі у Ковельському районі лише 10% з загальної кількості земельних ділянок виділяють учасникам АТО, решту 90% - іншим громадянам, які не мають пільг.

Член колегії, депутат облради Валерій Діброва пропонував звернути увагу на ділянки сільськогосподарського призначення, розташовані за межами населених пунктів. З його слів, учасники АТО мають можливість отримувати ділянки площею по 2 гектари, реєструвати на них особисті селянські господарства та згодом відчужувати за договірну ціну. Він наголосив, що тисячі учасників АТО не зможуть отримати ділянки лише поблизу міст обласного значення чи на Шацьких озерах, адже цей ресурс обмежений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 21 Липня 2016 16:35
Коли вже той Василенко нажереться ?
Света Показати IP 21 Липня 2016 16:36
Займіться шановний новий обласний прокурор , тим хабарником-корупціонером Василенком , ато вже берегів не бачить !
Стас Показати IP 21 Липня 2016 16:40
Там треба за бари Василенка а і Кошарука , вони там працюють в парі , два брата акробата
лсон Показати IP 21 Липня 2016 20:31
вавввввввввввввввв Василенка трмає Гунчик!
мама учасника АТО Показати IP 25 Липня 2016 11:50
пропонують таке, що просто жах --- голе поле, , невже цього вони заслужили ? Шановні, поверніть роздаровані на 49 років землі навколо Луцька і проблема закінчена ! То чиї землі захищають наші діти, якщо для них і тих 10 соток для будови житла дати не можуть ? Самі будуйтесь на тих полях, де цивілізацією і не пахне, просто бридко дивитись на всі обіцянки....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus