USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кошти на луцьке студмістечко «вибиватимуть» через Меркель

1 Вересня 2014 13:00
Проект луцького студмістечка представлять через посередників у Європарламенті у Брюселі. Кошти для його реалізації, у випадку необхідності, будуть залучати навіть через канцлера Німеччини Ангелу Меркель, з якою особисто знайомий один з почесних професорів Німеччини, який зголосився допомогти в реалізації ідеї наукового парку у Луцьку.

Про це стало відомо під час Інноваційного семінару «Евалюація освітнього простору», який відбувався у селі Світязь, що на Волині.
Як зазначив ректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан, проект студмістечка нині вже - готовий. Представити його обіцяють після того, як отримують всі технічні умови та узгодження від профільних відділів місцевої влади. До слова, виконавцем проекту став Інститут міністерства оборони України, а керівник розробки у свій час був автором проекту космодрому в Бразилії. Також, перед тим як приступити до реалізації проекту, йому влаштують експертизу в найкращих архітекторів Німеччини.
Мовляв, без цього не починатимуть робіт.

Зі слів Ігоря Коцана, заплатили за проект згідно з ринковими цінами, а його розробка відбувалася за підтримки Голови наглядової ради СНУ Ігоря Палиці.

Представити ідею наукового парку для Євросоюзу згодом планують в Брюселі. Зі слів ректора СНУ, цю справу доручать голові комітету міжнародних справ комісії ЄС та представникам Польщі в Європарламенті. Таким чином планують поширити інформацію про сучасний кампус.
Інвестиції для забудови планують шукати тут же, у Європі. Проте робити будуть через посередників та партнерів. Зокрема, допомогти зголосився почесний професор у галузі зв’язків з громадськістю та комунікації Морітц Гунцінгер.
Мовляв, свого часу професор реалізував чимало спільних проектів з іншими українськими вузами, серед яких є Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.

«Морітц Гунцінгер особисто знайомий з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, тому якщо буде необхідно, то будемо шукати вихід і на неї», - заявив Ігор Коцан.

Що стосується вартості проекту, то він сягає близько 50 мільйонів Євро. Мовляв, нині середня вартість забудови без внутрішньої інфраструктури становить 500 євро на 1 квадратний метр. Проте, зі слів очільника СНУ, ця ціна є приблизною, а остаточну вартість проекту визначать під час експертизи, яку довірять німецьким колегам. До слова, організувати її обіцяють абсолютно безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ЛНТУ Показати IP 1 Вересня 2014 13:31
Чи я дурний чи лижі не їдуть... На останньому фото в слові "еволюція" - помилка.
123 до ЛНТУ Показати IP 1 Вересня 2014 13:56
Евалюація - від англ "to evaluate" ;) є таке слово.
ВДУ Показати IP 1 Вересня 2014 14:05
Яке нах.й студмістечко? Краще б окопи рити йшли, як маріупольці. Війна в країні, плани Путіна - вся Україна разом з Західною, ви свої плани з Путіним узгодили? наші хлопці з автоматами всерівно що з рогатками проти їхніх "градів", "ураганів" і т.д. а вони 50 млн.євро на містечко... Ракет краще пару купіть щоб до Кремля долетіли!!! А студентам і пару общаг хватило б - є бабло за екзамени платити - хватить і на все інше... А "евалюація" на плакаті - то новий правопис в селі Світязь.
СНУ Показати IP 1 Вересня 2014 14:46
А хто такий очільник ВНУ?)))))
))) до СНУ Показати IP 1 Вересня 2014 14:59
Коцан, і ВНУ, і СНУ
Семен Показати IP 1 Вересня 2014 15:04
з якою особисто знайомих один з почесних професорів - У нас без блата нельзя. Выкоренить хабарныцтво не представляется возможным, оно в крови.
Кріт Показати IP 21 Листопада 2014 11:09
Люди, ніхто вам просто так нічого не дасть! Дадуть кредит, та ще й за умови, що розроблятимуть проект та вести генпідрядбудуть їхні компанії - тобто, дадуть заробити своїм громадянам (це в той час,як у нас процвітає безробіття), а ми за це будем їм ще й винні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus