USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

100 тисяч євро на операцію для маленької лучанки шукатимуть в нардепів-волинян

1 Листопада 2016 20:57
Понад 100 тисяч євро на операцію з трансплантації печінки маленькій лучанці планують зібрати, залучивши власні кошти голови Волинської облради та нардепів-волинян.

Про це йшлося під час прийому громадян в голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці 1 листопада.

Як повідомила Ольга Проніна, її донечці Мілані Медвецькій потрібна термінова трансплантація печінки. Дівчинка має вроджену ваду, народилася без жовчного міхура та жовчних протоків і перенесла операцію вже у віці чотирьох місяців. Відтоді протягом двох років дівчинка живе на підтримуючій терапії та спецхарчуванні, які родина оплачувала за власний рахунок. Окрім того, Ольга Проніна повідомила, що сама стане донором для доньки і вже пройшла необхідні обстеження.

Операцію хочуть здійснити в міжнародному центрі трансплантації в Італії, де працює хірург, який має великий досвід роботи з оперування маленьких пацієнтів. Вартість операції становить 115 тисяч євро, кошти потрібно зібрати орієнтовно до 10 грудня. Наразі родина здійснює збір грошей, кажуть, вдалося знайти вже до 7 тисяч євро, тож потрібно ще понад 100 тисяч.


Голова облради Ігор Палиця зауважив, що думатиме над тим, яким чином можна допомогти дівчинці. Він додав, що обласна рада не має необхідних ресурсів і міська, очевидно, теж. Це питання та подібні йому могла б вирішити страхова медицина, однак досі не прийнятий відповідний закон.

«Зараз багато шуму з деклараціями, з тим, у кого скільки готівки. У наших депутатів, я читав, теж багато готівки. Я напишу до них офіційне звернення – нехай вони скинуться, і я разом з ними, - таким чином допоможемо цій дівчинці», - резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
луцьк рульний Показати IP 1 Листопада 2016 22:32
Палиця задекларував 42 мільйони гривень! І це думаю не все. А таких як він на Волині -хоч греблю гати! Одних митників як потрясти -то там мільйони готівкою поникані.Невже ніхто із них не проявить краплину співчуття до маленької людини? Для тих хто накрав при януковощу і краде далі-це ж навіть не гроші! Будьте хоч трохи милосердними!
Олег Показати IP 1 Листопада 2016 22:58
Що буде далі, залежить від нас. Сподіваюсь, ми не переключимо свою увагу на черговий скандальний «шедевр» «95 кварталу». І не дозволимо себе розтлівати великими і малими злочинами шахраїв при владі. хабарники давайте гроші.
Ліля Показати IP 2 Листопада 2016 13:55
Дуже шкода Маму, неуявляю як їй тяжко, Оля тримайтеся ваша дочечка видужає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus