USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковель зібрав понад півтори тисячі бігунів з усієї України та Польщі

7 Травня 2018 21:39
У неділю, 6 травня, Ковель перетворився на спортивну столицю. ХІІІ Ковельський міжнародний пробіг та чемпіонат України з напівмарафону об’єднав усіх, хто любить спорт та пропагує здоровий спосіб життя – професійних спортсменів, аматорів, дітей різного віку, людей з інвалідністю. Позмагатися на спритність у Ковель приїхали бігуни з усієї України та, навіть, Польщі.

Незмінний організатор заходу – ГО «Спортивний «Ковель». Третій рік поспіль пробіг відбувається за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Генеральний спонсор – ковельська група компанії «ЮКОН», повідомили у прес-службі Фонду.

Участь у пробігу взяли понад півтори тисячі бігунів. Найстаршому учасникові – 76 років. Наймолодшого – мама везла у візочку доки він солодко спав.
Організатор заходу, президент ГО «Спортивний клуб Ковель» Юрій Семенюк каже, що з кожним роком захід набуває все більших масштабів. Особливість цьогорічного пробігу – змагання дітлахів на роликах та професійних спортсменів, які долали марафон на лижероллерах. Пан Юрій не лише організовує захід, а й власним прикладом популяризує спорт. На міжнародному пробігу чоловік долав відстань 7,7 км.

"Сьогодні не кожна людина може дозволити собі займатися у тренажерному залі, проте бігти можуть усі – і дорослі, й діти. 13-й рік ми популяризуємо цей вид спорту, – зазначає Юрій Семенюк. – Дуже приємно, що нам довірили втретє провести чемпіонат України з напівмарафону. Ми доказали, що в Ковелі можна організувати такі змагання на високому рівні".
Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м в приміщенні, учасник Олімпійських ігор у Сіднеї, Афінах та Пекіні, віце-президент ФЛАУ Іван Гешко брав участь у ковельському пробігу вдруге. Спортсмен каже: біг не на результат, а заради задоволення та популяризації здорового способу життя.
Серед учасників змагань – депутат Луцької міської ради Сергій Балицький. Попри те, що чоловік кілька років поспіль виступає спонсором змагань, цьогоріч наважився на участь в пробігу.

"Я щоранку бігаю, щоб тримати себе в формі. До марафону особливо не готувався, тому результатом задоволений", – зазначає депутат.
Вже в жовтні у планах Сергія Балицького підкорити бігові доріжки на марафоні в Будапешті. Поки ж він вкотре вирушив підкорювати інший напрямок. Відразу після пробігу депутат поїхав з волонтерською допомогою до наших захисників на схід.

У кожного учасника пробігу своя історія. Хтось вирушив позмагатися спонтанно, а хтось довго до цього йшов. Зокрема ковельчанка Мирослава Борисюк бігала заради емоцій.
Учитель фізкультури ковельської ЗОШ № 11 Юрій Омелянюк долав дистанцію 7, 7 км аби подати приклад своїм учням.
Найстаршому учаснику пробігу Олександру Майданському 76 років. Чоловік каже, що без бігу не уявляє свого життя. Участь у Ковельському пробігу пан Олександр приймає десятий рік.
"Біг гальмує старіння, заспокоює нерви, покращує пам’ять. Рухливий спосіб життя, помірні фізичні навантаження, гарні думки, позитивні емоції – це все здоров’я", – ділиться найстарший учасник.

Після забігу дорослих на старт вийшли дітлахи, які долали короткі дистанції. Діти з обмеженими фізичними можливостями бігли разом з батьками. На юних обличчях – яскраві емоції, адже кожен хоче перемогти. Проте без подарунка цього дня не залишилася жодна дитина.

Керівник програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексій Сорокун зазначив, що такі заходи напряму пов’язані з роботою Фонду, адже мають на меті популяризацію здорового способу життя.

"Ковельський міжнародний пробіг – наймасовіший захід не тільки в місті, а й у Волинській області. Учасники марафону – люди різного віку. У цьому його особливість. Дехто з учасників на таких змаганнях встановлює перші спортивні рекорди в житті. Важливо підтримати їх та дати стимул далі працювати над собою", – зазначив Олексій Сорокун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus