USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ковель і Здолбунів «зіллють»

31 Січня 2013 16:42
Експлуатаційні складові депо Ковель і Здолбунів зіллють із створенням укрупненого адміністрування.

Про це повідомили у прес-службі Укрзалізниці, - інформує УНН.

Укрзалізниця удосконалює ремонтну та експлуатаційну бази вагонних депо. Триває розподіл депо за типом робіт, які в них проводяться. Він має завершитися до 1 квітня цього року.

Як повідомив перший заступник начальника головного управління вагонного господарства Укрзалізниці Олег Мотін, розділ депо допоможе чітко визначити, скільки коштів витрачається на ремонт, а скільки має бути закладено в тарифі на експлуатацію рухомого складу.

«Основне завдання реструктуризації вагонних депо — розділити витрати на ремонт та експлуатацію вантажних вагонів. І, відповідно до цього, аби уникнути збитків, корегувати тарифи на ці послуги. Сподіваюся, що в подальшому ми відійдемо від перехресного субсидування і визначимося нарешті, яка реальна собівартість ремонту вагона. Раніше це було неможливо, адже заважали експлуатаційні витрати», - зазначив Олег Мотін.

Також має підвищитися якість проведення ремонтів. У результаті реорганізації виділять 20 депо, які займатимуться суто експлуатацією рухомого складу. Окрім того, під час розмежування деякі депо буде розділено на дві частини — ремонтну та експлуатаційну. У зв’язку з цим загальна кількість вагонних депо зросте із 49 до 53. Зокрема будуть розділені депо Нижньодніпровськ-Вузол, Коростень, Знам’янка, Жмеринка, Батуринське, Куп’янськ, Іловайськ.

У той же час деякі депо, що відповідатимуть за експлуатацію, будуть укрупнені. Зіллються, наприклад, експлуатаційні складові депо: Волноваха, Ясинувата та Красноармійськ; Ковель і Здолбунів; Одеса-Застава і Котовськ; Кременчук і Полтава та інші зі створенням укрупненого адміністрування. Наприклад, передбачається, що управління експлуатаційними частинами депо Дніпродзержинськ, П’ятихатки і Верхівцеве буде зосереджено у депо Нижньодніпровськ-Вузол.

Також триває закріплення ремонтних депо за підприємствами, на балансі яких знаходяться вагони.
До переліку депо, закріплених за окремими підприємствами, увійшли ремонтні депо Жмеринка і Дрогобич (Стрийський вагоноремонтний завод), а також Здолбунів та ім. Т.Шевченка (ДП «Укррефтранс»). За Дарницьким вагоноремонтним заводом закріпили депо Красноармійськ, Ясинувата та Батуринське, за ДП «Укрспецвагон» — Дебальцеве-Сортувальне, Нижньодніпровськ-Вузол, Мудрьона та П’ятихатки, а за УДЦТС «Ліски» — Запоріжжя-Ліве, Шепетівка та Козятин.
В окрему нову групу виділено шість депо, які займатимуться ремонтом та експлуатацією спеціальної залізничної техніки — машин колійного, енергетичного господарств, пожежних поїздів та ін. До цієї групи належать депо: Красний Лиман, Джанкой, Конотоп, Клепарів, Херсон, Основа.

Не змінилася кількість лінійних підприємств, що спеціалізуватимуться на ремонті приватних вагонів,— 14 одиниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
серега Показати IP 31 Січня 2013 19:13
авторы пишите грамотно! ковельских депо есть несколько разных.. зачем ето словоблудие ? подразделение называется ВП "Вагонне депо Ковель" ДТГО "Львiвська зализниця"
Леонід Показати IP 1 Лютого 2013 08:12
Серега!Депо-дэпо,ето-это,зализниця-залізниця.Після слова "словоблудие" навіщо ? ? Вчимо правила правопису, а не "вчителюємо"!!!!
серега Показати IP 1 Лютого 2013 08:58
по сути что-нибудь сказать можешь? граммар-наци недоделанный на держи пачку запятых и дефисов - расставь по вкусу ага ,,,,,,,,,-------------

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus