USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковельчани маркуватимуть російські товари

19 Серпня 2014 08:58
Ковельська міська рада має намір звернутися до суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оптової та роздрібної торгівлі, а також власників закладів торговельних мереж, що здійснюють свою діяльність на території Ковеля, з рекомендацією «провести маркування товарів російського походження та проведення акцій на підтримку українського виробника», - про це на власній сторінці у соціальній мережі написав журналіст Ярослав Гаврилюк.

Нагадаємо, виконавчий апарат Луцькради готує механізм, аби товари російського виробника були в магазинах на окремих полицях і з окремим маркуванням.

У проекті звернення, яке уже подано на розгляд депутатам, говориться:

«Україна перебуває у стані неоголошеної офіційно, але цілком реальної війни з Російською Федерацією. Росія загарбала та анексувала частину української території – Автономну Республіку Крим, привласнила майно української держави вартістю понад трильйон доларів, ввела війська до Донецької і Луганської областей, організовує та спонсорує терористів, здійснює теракти й диверсії на території України. Сотні загиблих і тисячі поранених українських військових та правоохоронців, серед них чимало наших земляків. Щодня російська зброя на Донбасі забирає нові життя кращих захисників країни та мирних громадян.

Увесь цивілізований світ тисне на Росію, запроваджуючи економічні санкції і вимагаючи припинити агресію проти України. Тим часом в Україні вільно діє та заробляє гроші російський бізнес, а товари, імпортовані з Росії, вільно продаються в крамницях. Інформація про країну-виробника часто є не досить розбірливою, а деякі торговельні мережі після закономірного зниження попиту на російське намагаються маскувати походження товарів, вироблених у Російській Федерації. Купуючи російське, українці несвідомо фінансують війну проти своєї держави.

Разом з тим багато українців, і ковельчан зокрема, протягом останніх кількох місяців вже воліють бойкотувати товари російського виробництва гривнею – не купуючи продукцію, яка виробляється державою-агресором. Перша хвиля такого прояву патріотизму відбулась ще у березні, після окупації «зеленими чоловічками» Автономної Республіки Крим. Але сьогодні це питання стоїть особливо гостро, адже у нашій державі фактично йде неоголошена війна з Російською Федерацією. Придбання російських товарів – це побічна підтримка економіки цієї держави.

Зважаючи на викладене вище, звертаємось до суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оптової та роздрібної торгівлі міста Ковеля з проханням маркувати всі товари, вироблені російськими компаніями (штрих-код 460-469) або на території Російської Федерації, розбірливою позначкою на ціннику із зображенням біло-червоно-синього прапора, аби будь-яка приналежність товару до країни-окупанта була виразно позначена.

Маркування товарів російського виробництва та проведення акцій на підтримку українського виробника допоможе ковельчанам зорієнтуватись у тому розмаїтті продукції, яка представлена на полицях наших крамниць та магазинів».

Це звернення депутати розглядатимуть під час 59-ої сесії міської ради, яка відбудеться за півтора тижня – 28 серпня. У разі його прийняття відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Ковельського міськвиконкому має періодично проводити моніторинг та інформування громадськості на предмет виконання даного рішення суб’єктами господарювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 19 Серпня 2014 12:55
А газ як будете маркувати?
Олександр Показати IP 20 Серпня 2014 18:10
А камази, що в Росії купили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus