USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Ковелем проїхалися «лежачі велосипедисти»

6 Серпня 2016 17:01
Любителі інтерактивної велотехніки з усієї України прибули сьогодні, 6 серпня, до Ковеля на своїх незвичних (у кого двох, а у кого й трьох) колісних транспортних засобах.

Їхній координатор ковельчанин Павло Недільський розповів, що вони мандрують на виготовлених власними руками таких собі веломобілях, крутять педалі не сидячи, а напівлежачи. Така форма пересування, за словами велолюбителя з поважним стажем, є дуже зручною, бо кермувальник дорогою не втомлюється, розвиває високу швидкість і тому отримує масу позитивних емоцій.

Про це повідомляє ПроКовель.

У групі велолюбителів-конструкторів, які цьогоріч завітали на Волинь, зокрема й до Ковеля, були велосипедисти з Київщини, Львівщини, Вінниччини, Хмельниччини, Рівненщини.

У супроводі двох машин патрульної поліції стартувала колона велопробігу з Площі Героїв Майдану. Її маршрут проліг вулицями Незалежності, Шевченка, Грушевського, Мечнікова і знову Незалежності. Вік учасників веломандрівки коливався від чотирьох років і вище. Звісно ж, найменші крутили педалі своїх дитячих чотирьохколісників. Серед таких завзятих, енергійних, наполегливих зовсім юних учасників була й Наталія Мороз, якій цього дня виповнюється лише чотири рочки. Батько дівчинки в такий спосіб вирішив привітати свою найменшу донечку з її днем народження.

Веломандрувати ковельчанам та гостям міста довелося, звісно ж, автомобільною дорогою, бо в Ковелі надто мало збудовано доріжок для їзди на велосипедах. До слова, і під час тогорічної передвиборчої кампанії її кандидати активно говорили про те, що в місті необхідно активніше будувати велодоріжки і тим самим навертати молодь до здорового способу життя, робити місто чистішим і вільнішим від автотранспорту. Однак, наразі, обіцянки залишаються лише обіцянками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
люблювел Показати IP 7 Серпня 2016 12:17
на інвалідів трохі схожі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus