USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковельська райрада обурена бездіяльністю волинського губернатора

29 Жовтня 2008 12:19

Ковельська райрада ухвалила рішення,що їх попереднє рішення від 18 квітня про скасування «земельних» розпоряджень колишнього глави РДА Вадима Грищука не виконується. Про це 29 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».

Нагадаємо, що 18 квітня 2008 року Ковельська райрада звернулася з проханням до глави Волинської ОДА Миколи Романюка скасувати 156 «земельних розпоряджень» колишнього глави ковельської РДА Вадима Грищука, засудженого за хабарництво.
Окрім того, ковельські депутати просили губернатора посприяти у звільненні із займаних посад керівника райуправління Держкомзему Василя Бойчука, глави апарату РДА Степана Топольського та начальника юридичного відділу райдержадміністрації Мирослави Поляк.
Адже ці посадовці змушені були візувати розпорядження Вадима Грищука. Формулювання підстави для звільнення депутати обрали досить оригінально – «у зв’язку з невідповідністю їх займаним посадам внаслідок недостатньої кваліфікації чи зловживання їх службовим становищем».
На думку одного з посадовців, котрого депутати хочуть звільнити, таке рішення суперечить чинному законодавству, оскільки факт зловживання ще треба довести. Як пояснив присутній на сесії заступник глави Волинської ОДА Святослав Кравчук, наразі скасовано 10 земельних розпоряджень Вадима Грищука. Ще 9 рішень вивчається обласною прокуратурою.
За словами представника Ковельської міжрайонної прокуратури скасувати інші розпорядження пана Грищука не вдасться, оскільки люди, яким надані земельні ділянки, вже отримали державні акти власності. А держакти розпорядженням губернатора не відміняються. Для цього, мовляв, потрібне рішення суду.
Зрештою, внести до порядку денного рішення  про невиконання рішення райради нахрапом не вдалося. Кілька спроб голосування засвідчили, що бракує кількох голосів. На вимогу фракції БЮТ про включення цього питання до порядку денного було проведене поіменне голосування.
Власне, завдяки цьому депутати вирішили розглядати це питання під час сесії – адже «за» висловилося 49 обранців громади (всього у Ковельській райраді 90 депутатів).
Під час обговорення цього питання представник СПУ Володимир Шпика запропонував виключити з проекту рішення пункт про звільнення з займаних посад згаданих посадовців. На думку депутата, «зараз не 37-й рік, а таке формулювання суперечить трудовому законодавству». Однак Ковельська райрада відмовилася підтримати його пропозицію.
Таким чином, за це рішення в цілому проголосувало 46 депутатів. Тобто мінімально потрібна кількість. Окрім того, на виконання цього рішення депутати створили комісію райради, до якої усі фракції делегували по одному представнику. Також Ковельська райрада хоче заслухати інформацію голови РДА Валентина Скуби про причини невиконання рішення райради і депутатських звернень.
Довідково:
Суд визнав колишнього голову Ковельської районної державної адміністрації Вадима Грищука винним у хабарництві і позбавив волі на п’ять років із конфіскацією однієї четвертої майна. За інформацією Ковельської правди, після відбуття покарання йому заборонено буде два роки обіймати керівні посади.
Кримінальна справа була порушена проти Грищука за фактом отримання хабара обсягом 10 тисяч доларів за надання земельної ділянки одному з підприємців міста Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
смішно мені Показати IP 29 Жовтня 2008 12:21
90 депутатів?!! ОГО! Дайош 450!
Бюрократ Показати IP 29 Жовтня 2008 12:53
Що це за нова структура - "внутрішній відділ райдержадміністрації"??? Вперше про такий чую
Депутат Ковельської райради Показати IP 29 Жовтня 2008 14:34
Смішно-не смішно, а таки 90. Коли сьогодні депутат від УНП Володимир Пархонюк вніс пропозицію про скорочення кількості депутатських мандатів наступного скликання ради до 46 за це рішення проголосувало лише 9 (!) депутатів. БЮТ голосувала проти в повному складі.
avtor Бюрократу Показати IP 29 Жовтня 2008 17:33
Це коли за "совєтів" ,називали відділ пропоганди і агітації.В ті часи перші та наступні, вміли писати та розказувати ,а зараз -це не царська справа...
Бюрократ - avtory Показати IP 30 Жовтня 2008 09:07
Шановний автор! Відділ пропаганди і агітації зараз називається відділом з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації. А згадана Вами Поляк Мирослава Іванівна очолює в Ковельській РДА юридичний відділ.
автор Показати IP 30 Жовтня 2008 11:20
А я про Мирославу Іванівну ,гарної думки ,як фахівця.А от про відділ "...та зв"язків з громадськими організаціями" ,я нечув -непригадую навіть намірів про співпрацю.А можливо БЮТ в районі не працює???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus