USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Ковельські депутати не подолали вето мера у боротьбі за 30 гектарів

12 Грудня 2008 09:28
Фіаско закінчилася спроба депутатів Ковельської міськради під час позачергової сесії подолати вето мера Сергія Кошарука на рішення, яким на 30 гектарів було збільшено площу садівничого масиву «Урожай». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Мер Ковеля звернувся до депутатів, нагадавши, що був проти розширення меж садівничого кооперативу «Урожай» не мало і не багато – на 30 гектарів (із 97-ми до 127-ми). За словами пана Кошарука, землевпорядна документація не відповідає встановленим нормам. Окрім того, вже є висновок експертизи Держкомзему, що документація суперечить земельному законодавству.
Ковельський мер нагадав, що ця земельна ділянка розташована біля Варшавської траси, тобто є ласим шматком. Натомість ніяких дачників там майже нема – це нібито встановила спеціальна комісія. Він висловив припущення, що незабаром буде ряд звернень про зміну цільового призначення землі. Натомість генплан передбачає, що на тих тридцяти гектарах розташується логістичний центр.
Найопозиційнішим до мера в цьому питанні виявився депутат із фракції Блоку Литвина Сергій Товкач. За його словами, дуже помилковим є твердження міського голови, що земельні ділянки повинні виділятися тільки за підсумками земельних торгів.
Він зазначив, що у Ковелі багато людей, які неспроможні купити землю. І в той же час десяток громадян за будь-яких умов виграє будь-який конкурс, пізніше перепродавши ту землю в рази дорожче. Сергій Товкач додав, що приймати рішення із земельних питань – компетенція винятково міськради.
Присутня на сесії директор кооперативу «Урожай» Олександра Скалова запевнила, що на тих 30 гектарах працюють на ділянках близько сорока чоловік.
Опісля тривалої полеміки фракція БЮТ попросила 10-хвилинну перерву, яка, щоправда, тривала майже удвічі довше.
Після вимушеного тайм-ауту свою позицію висловив і депутат Ярослав Шевчук: «Якщо врахувати, що ми живемо в час економічної кризи, не можна вчиняти кроків, які ведуть до погіршення рівня життя». На його думку, нема нічого страшного, якщо депутати, подолавши вето, узаконять людей і їх працю на тій землі. Пізніше, додав він, можна буде внести зміни і лишити дачникам не 30, а 3,5 гектара.
Однак в сесійній залі не назбиралося достатньо прихильників подолання вето міського голови – «за» проголосували лише 9 депутатів (у Ковельській міськраді – 36 обранців громади). Нагадаємо, що для подолання вето мера потрібно, аби «за» проголосували дві третини від складу міськради.
Довідково:
Мер Ковеля Сергій Кошарук заветував рішення міськради про розширення меж садівничого масиву «Урожай», завдяки якому його площа зросла на 30 гектарів (із 97 гектарів).
Мер Ковеля вважає, що рішення міськради № 43/40 «Про затвердження встановлених меж садівничого масиву «Урожай» не відповідає не лише інтересам громади, але і стратегічному плану розвитку міста. Окрім того, на думку міського голови рішення суперечить внутрішнім нормативним документам і земельному законодавству.
Загалом, як розповів пан Кошарук, ця земля розташована біля Варшавської траси, тобто є досить ласим шматком. На думку мера, там можна розташувати сільськогосподарський ринок або інші важливі для Ковеля об’єкти. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus