USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ковельські депутати «побили горшки» з громадської радою при мерові

26 Березня 2009 14:53
Депутати Ковельської міської ради відмовилися включити до порядку денного сесії питання про звернення Громадської ради при міському голові до Верховної Ради про зміну виборчої системи. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
У зверненні Громадської ради, оприлюдненому секретарем Ковельради Василем Швораком, йшлося про потребу реформування виборчої системи України. Зокрема пропонувалося проводити вибори до парламенту та місцевих рад за відкритими списками. Окрім того, Громадська рада при ковельському мерові пропонувала передбачити можливість проведення місцевих виборів за мажоритарною системою.
Депутат від ПР Володимир Матвєєв поцікавився, «які можуть бути звернення», адже звернення до центральних органів влади часто залишаються невирішеними. Натомість представниця СПУ Людмила Стахорська обурена: «Чому ми маємо голосувати за звернення Громадської ради? То хай сама Громадська рада і посилає».
Попри це, перехід до виборів за відкритими списками пані Стахорська підтримує, оскільки зараз «ми обираємо котів у мішку». Проте вона вважає, що приймати звернення у такому вигляді, як це пропонує Громадська рада, – неможливо. На її думку, таке документ треба розглядати як звернення депутатів Ковельської міськради.
Інший обранець громади – Сергій Товкач– вважає звернення Громадської ради при міському голові провокативним: «Для чого протиставляти Громадську раду і депутатів міської ради? Займатися таким – як мінімум негарно».
Пан Товкач вважає нав’язування відкритих списків фарисейством. За його словами, на кожній виборчій дільниці висіли «плахти» з іменами кандидатів у депутати. Проте обранець громади вважає, що слід підготувати до наступної сесії аналогічне звернення від депутатів ради, але врахувавши думку Громадської ради.
Голова Громадської ради Анатолій Семенюк натомість зазначив, що члени ради при обговоренні тексту звернення жодним словом не зачепили депутатів. Проте цей аргумент не подіяв на обранців громади – лише шестеро з них проголосували за включення цього питання до порядку денного (всього у Ковельраді 36 депутатів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus