USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ковельську лікарню залізничників прийняли у комунальну власність

14 Липня 2016 13:34
Питання статусу вузлової лікарні станції Ковель вирішать під час наступної сесії облради. Наразі обранці громади Волині прийняли в обласну комунальну власність майновий комплекс закладу.

Про це йшлося під час шостої сесії Волинської обласної ради 14 липня.

На розгляд депутатів винесли проекти рішення про прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу - Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». Іншим проектом рішення пропонувалося створити комунальне підприємства «Ковельська госпрозрахункова поліклініка» Волинської обласної ради.

Питання викликало дискусію, адже дехто з депутатів зауважував, що поліклініка не матиме перспективи у майбутньому. Так, депутат Михайло Бегаль зазначив, що конкурентом новоствореної поліклініки буде ковельське ТМО, яке візьме на себе більшість медоглядів тощо.

Голова облради Ігор Палиця пропонував перш за все прийняти в обласну комунальну власність майновий комплекс лікарні, а згодом під час засідання комісій визначитися зі зваженим рішенням щодо майбутнього закладу.
Депутат Сергій Слабенко стверджував, що, прийнявши майно, працівників лікарні залишать без засобів виробництва, тож постане питання працевлаштування працівників. Він зазначив, що держава могла б зберегти лікарню.
Голова облради наголосив, що звільняти працівників ніхто не планує, а продовжувати фінансувати чуже майно з обласного бюджету недоцільно. Ігор Палиця зазначив, що може скластися ситуація, коли з обласного бюджету до кінця року виділятимуть кошти на лікарню, а потім в «Укрзалізниці» знайдеться розумник, який вирішить, наприклад, продати майно лікарні якомусь бізнесмену. Він відзначив, що лікарні як такої немає, адже обладнання туди завозили востаннє 15-20 років тому, натомість є фахівці. Таким чином, потрібно прийняти зважене рішення про те, які заклади діятимуть на базі лікарні – можливо, частину займатиме поліклініка, частина належатиме медичному училищу, частина буде хоспісом, який надаватиме послуги.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик погодився, що у разі, якщо майно лікарні лишатиметься на балансі державного бюджету, отримати компенсацію коштів з держбюджету буде неможливо, адже у 2016 році на функціонування лікарні таких коштів у держбюджеті не передбачалося. Він нагадав, що облрада ще торік взяла на себе зобов’язання зберегти статус медичного закладу за лікарнею, тож не має наміру перепрофільовувати заклад.

У підсумку, у присутності представників лікарні, які були занепокоєні майбутнім закладу, майновий комплекс прийняли в обласну комунальну власність. Питання щодо створення госпрозрахункової поліклініки зняли з порядку денного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus