USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На базі Ковельської лікарні залізничників створять поліклініку

12 Жовтня 2016 14:14
Рішення про реорганізацію Вузлової лікарні станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» та створення Ковельської госпрозрахункової поліклініки як правонаступника медичного закладу ухвалили депутати Волиньради.

Про це йшлося під час 8 сесії Волинської обласної ради 12 жовтня.

Депутати розглянули проект рішення про внесення змін до рішення обласної ради від 14.07.2016 № 6/19 «Про прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу – Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

«Реорганізувати державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» шляхом перетворення в юридичну особу - комунальне підприємство «Ковельська госпрозрахункова поліклініка» Волинської обласної ради».

Встановити, що комунальне підприємство «Ковельська госпрозрахункова поліклініка» Волинської обласної ради» є правонаступником всіх майнових і не майнових прав і обов’язків державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця», - йдеться у проекті рішення.

Депутат Сергій Слабенко припустив, що колектив медичного закладу залишатиметься у невизначеному статусі, тому що деякі пункти проекту рішення набирають чинності пізніше підписання акту приймання-передавання майна.

Голова облради Ігор Палиця зауважив, що рішення про госпрозрахункову поліклініку було рішенням трудового колективу лікарні.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зачитав лист з роз’ясненням Міністерства юстиції. У ньому йдеться про те, що заклади охорони здоров’я передаються з державної в комунальну власність з зобов’язанням використання за цільовим призначенням та забороною відчужувати майно в приватну власність. Таким чином, облрада не порушує законодавства, приймаючи об’єкт у власність територіальної громади з подальшим використанням за цільовим призначенням.

Депутати підтримали проект рішення.

Зауважимо, комплекс лікарні - доволі великий, тож під час засідання міжвідомчої наради 12 вересня пропонували передати частину закладу Ковельському медучилищу, а частину - або під госпрозрахункову поліклініку, або ж Ковельському ТМО, як філію для проведення медоглядів залізничникам. Решту - реорганізувати на хоспіс. 25 вересня у Ковелі відбулося віче, під час якого, багатотисячний колектив залізничників виступив проти створення на базі залізничної лікарні хоспісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus