USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ковельський центр соціально-психологічної реабілітації знову приймає дітей

19 Лютого 2024 11:08
Під час робочого візиту на Ковельщину голова обласної ради Григорій Недопад спільно із своїм першим заступником Юрієм Поліщуком, очільником Ковельської райради В‘ячеславом Швораком та парламентарем Вячеславом Рубльовим відвідали обласний комунальний заклад – Центр соціально–психологічної реабілітації дітей.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

У березні 2022 року усі підопічні установи, а це діти від 3 до 18, були евакуйовані до польського Лодзя. Директорка Галина Йовик розповіла, що досі там залишається ще 9 дітей. А вже з липня минулого року заклад почав приймати нових вихованців. На сьогодні у центрі перебуває 41 дитина, в тому числі й 8 – з Маріуполя. І це максимальна кількість, яку може прийняти заклад.

Основною метою візиту було вивчення безпекової ситуації, оскільки у центрі з цілодобовим перебуванням дітей досі не було належного укриття. За майже півтора роки, поки установа перебувала на вимушеному простої, у підвальному приміщенні тривало облаштування сховища. Як повідомила Галина Йовик, майже усі роботи виконували власними силами і за рахунок коштів обласного бюджету, які заклад заощадив на продуктах і оплаті праці за час відсутності дітей.
«Зекономлені нами понад пів мільйона гривень було спрямовано на укриття. Відремонтували опалення, встановили пожежну сигналізацію і систему рекуперації, обладнали два санвузли. Коштом благодійників тут також встановили піч-калорифер з варильною поверхнею. Приміщення укриття розраховане на пів сотні осіб та обладнане трьома виходами», – розповіла вона.

Оглянувши укриття, голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що безпечні умови перебування дітей у центрі створено. «Разом із тим, закладу варто працювати над сертифікацією сховища відповідно до встановлених стандартів. Життя та здоров’я дітей – головний пріоритет», – наголосив він.
Читати ще: Шкільні спортзали у волинських селах відремонтують

Галина Йовик також показала, що ще вдалося поліпшити в центрі. У спортивну залу закуплено нове тренажерне обладнання та спортінвентар. Частково осучаснили харчоблок. «Закуплено холодильне та морозильне обладнання, духову шафу, сучасну кухонну техніку, новий посуд. Втім у нас залишається потреба у заміні двох плит та меблів у їдальні», – зауважила вона.

Обладнали і навчальний клас, оскільки серед новоприбулих дітей 33 школярів різного віку. «Велику увагу приділяємо нашим найменшим вихованцям, які потребують не лише психологічної підтримки, а й допомоги у формуванні елементарних життєвих навичок. Для них створили кабінет дошкільного виховання. Ми всіляко намагаємось розвивати й мистецькі здібності наших вихованців, облаштували кімнату для творчості. Є в нас і клуб «Домовичок», в якому діти вчаться куховарити, прати свої речі, майструвати тощо. Наш колектив робить усе, аби умови максимально нагадували домашні. Постійно шукаємо благодійників та спонсорів, які допомагають нам у цьому. Не хочемо, щоб наші діти були в чомусь обділені, а мали щасливе та безтурботне дитинство», – резюмувала директорка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus