USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Директору реабілітаційного центру на Волині все-таки продовжили контракт

6 Квітня 2015 17:59
Директору Волинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей продовжили контракт до 2020 року. Це питання стало одним із найбільш дискусійним в сесійній залі.

На розгляд 34 сесії Волинської обласної ради запропонували проект рішення, аби продовжити контракт діючому керівнику Олені Миколаївні Гануліч.

Втім, до цієї пропозиції депутати поставилися неоднозначно. Нарікали на те, що директор центру безпідставно звільняв працівників закладу. Обранці громади говорили, мовляв, є інформація, що за особливими дітьми неналежно дивляться й директор пиячить на роботі.

Зокрема, з цього приводу висловився депутат обласної ради Роман Карпюк.

«Заклад відкрили у 2008 році. Протягом цього часу колектив працював злагоджено, втім, після призначення нового керівника у грудні 2012-го року, звільнилося 19 працівників. На посаду психолога директор закладу призначила свою маму, а діти її бачили в нетверезому стані. Також під час її зміни дитина намагалася скоїти суїцид. Це серйозні звинувачення, та погодьтеся, що з ними треба розібратися», - наголосив Карпюк.

Сама ж Олена Гануліч інформацію спростовує, мовляв, усе це вигадки і такого не було.

«Це безпідставні звинувачення і усе це неправда. У нас було чимало перевірок й жодних порушень не знайшли, навіть жодного зауваження не було», - каже Гануліч.

Депутат обласної ради Святослав Кравчук запевнив, що заклад, під керівництвом Олени Гануліч, покращив свою роботу й підтвердити це може начальник служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації Алла Онищук.

«Ситуація в закладі склалася така, що дійсно, були проблеми в реабілітаційному центрі, але всі негаразди зробив сам же колектив. Натомість, Олена Миколаївна навела там порядок, навіть притягнула до відповідальності одного робітника, який перевищив свої повноваження. Я пропоную заслухати начальника служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації Аллу Онищук, яка безпосередньо займається цією проблематикою і знає усі проблеми центру із середини», - поінформував Кравчук.

Зі слів Алли Онищук, проблеми в закладі через розкол молодого колективу. А, власне, пані Гануліч намагалась навести лад у роботі працівників. Це не всім подобається, тому її обмовляють, аби зіпсувати авторитет. А всі закиди щодо пияцтва – це не підтверджені факти.

«У нас відбулася певна ротація кадрів, бо там колектив розколовся на дві частини. Щодо психолога, то він призначений попереднім керівником, це не кадрове призначення нового директора. Усі звинувачення – не підтверджені факти. Гануліч багато зробила для закладу й для дітей, зокрема активно почали працювати гуртки», - розповіла Онищук.

На захист пропонованої кандидатури виступив і мер Ковеля Олег Кіндер, адже у місті залізничників і знаходиться Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

«Дай Бог, аби дітей там взагалі не було, але якщо вже так трапляється і є дітки, які потребують особливої турботи, то я скажу, що заклад – у хорошому і охайному стані.
Хоч це і обласний заклад, та він важливий для Ковеля, тому я прошу підтримати цю кандидатуру, адже це дуже досвідчена людина», - запевнив Ковельський міський голова.

Після тривалих дискусій, депутати усе ж продовжили контракт Олені Миколаївні Гануліч з 02 квітня 2015 року по 01 квітня 2020-го року.

Зауважимо, що попередню угоду підписували 28 грудня 2012 року.

На сьогодні, в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації є 29 дітей, ще троє мають бути направлені найближчим часом. Заклад розрахований на 40 малюків з особливими потребами. У колективі працюють 33 працівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
люстратор Показати IP 6 Квітня 2015 23:52
Направити перевірку до Кіндера і до Гануліч, в Ковелі бобло рішає все,а народ ста.ОО .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus