USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Козаки хочуть позбавити волинський Рух приміщення?

27 Листопада 2008 08:58
Створення в Луцьку козацького культурно-просвітницького центру наразі проблемне. Учасники засідання Волинської обласної Ради українського козацтва так і не змогли дійти згоди щодо цього питання. Зокрема серед можливих приміщень розглядали і нинішнє приміщення облорганізації Народного Руху України, - інформує 27 листопада репортер «Волинських Новин».
Начальник управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк у своєму виступі зазначив, що приміщення для козацького центру наразі немає. Проте нині нема і концепції діяльності такої структури. На думку пана Лисюка, козацький культурно-просвітницький центр має координувати зусилля по проведенню патріотичного виховання молоді. Тому, як вважає Володимир Лисюк, такий центр доцільно створити при обласному лiцеї з посиленою вiйськово-фiзичною пiдготовкою.
Проте заступник начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Валентина Загрева іншої думки. Козацький центр «має бути більш широким, глобальним, науковим», - вважає пані Загрева. Тому вона радить такий заклад створити при навчально-методичному центрі культури Волині.
Крайовий отаман Українського козацтва Микола Пасаман вважає, що на початках козацький культурно-просвітницький центр може бути «хоча б віртуальним». На думку пана Пасамана, центр спочатку повинен координувати дії козаків та окремих владних структур задля того, щоб хороші козацькі традиції не втратились.
За словами заступника голови Волинської ОДА Святослава Кравчука, варто, щоб представники козацьких організацій та трьох управлінь ОДА (культури і туризму, освіти і науки, а також головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю, - «ВН») зібралися і спільно обговорили перспективи створення культурно-просвітницького центру.
Секретар обласної ради Українського козацтва Олександр Сокур вважає, що козацький центр повинен мати площу не менше 100 квадратних метрів. Там згодом буде зібрана бібліотека військово-історичної літератури, створено комп’ютерно-інформаційний центр. «Центр повинен відродити чоловічу, військову культуру», - зазначив пан Сокур. На його думку, приміщення можна віднайти у ТСОУ (Товаристві сприяння обороні України, - «ВН»).
Начальник штабу «Волинської січі Війська Запорізького» Іван Кардаш запропонував серед інших можливих варіантів розміщення козацького культурно-просвітницького центру –  Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки. Також пан Кардаш бачить ймовірним розміщення центру у будинку Руху на вулиці Шевченка у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 10:01
А кому належить будинок колишнього Руху?
перехожий Показати IP 27 Листопада 2008 10:27
На всі громадські організації, які з’являються в нашій державі як гриби після дощу, приміщень ніколи не вистачить. І не потрібно прикриватися найрізноманітнішими патріотичними прапорами. Всім очільникам громадських організацій слід усвідомити, що ВСІ приміщення комунальної власності утримуються на НАШІ, жителів України, податки. і тут слід питати податкосплачувачів, чи хочемо ми утримквати на своїй шиї ще якихось патріотично налаштованих функціонерів, які переслідують під благими лозунгами свої вузькокорисливі інтереси. Хочете мати приміщення - беріть їх в оренду і утримуйте на членські внески та спонсорську допомогу. Гроші платників податків повинні йти на потреби громади.
віталій Показати IP 27 Листопада 2008 12:27
Приміщення народного РУХУ приватна власність народного руху.як партії,хоча прихватизували незаконно.Що до козаків Волині,то вони ще недоросли до такого центру.Генералів повна фіра, а полки на папері.
Правнук козачий Показати IP 27 Листопада 2008 13:04
Які козаки? Оці ряжені блазні? Козак - це стан душі і готовність кожну мить до бою і самопожертви. Перехожий на 1000 відсотків правий. А то вони всі "люблять Україну" за наш кошт. Як казав Євген Чикаленко: "Дуже легко любити Україну до глибини душі - і дуже тяжко любити її до глибини власної кишені!". Розбошелюйтесь панове-братове козаки, або ставте намети!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus