USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Козацький рок» та бойовий гопак. «Тінь сонця» завітали до Луцька

18 Травня 2015 11:58
Лучани запалювали драйв під патріотичний рок від гурту «Тінь сонця».

Так, цього вікенду паб «Лучеськ» здригався від потужного рок-вибуху та запальних танців любителів патріотичної музики. До слова, насолодитися якісною українською музикою прийшло не мало й не багато – понад дві сотні меломанів.
Нагадаємо, музиканти завітали до обласного центру Волині із новим сольним концертом у рамках туру «Промінь волі». Організували такий довгоочікуваний для луцьких патріотів захід активісти із мистецького об’єднання «Стендаль».

Варто додати, що патріотично налаштована молодь, здебільшого, прийшла на концерт, увібравшись в національний одяг – вишиванки.


Надзвичайно приємною «родзинкою» заходу став виступ вихованців та тренерів луцької школи бойового гопака «Герць».
«Характерники» різного віку презентували вражаючі зразки козацького бойового мистецтва: гопак, бій на шаблях, техніку двобою. Від такого дійства і драйву у присутніх захоплювало подих.
Дуже близько до серця публіка сприйняла пісню, яка тісно перегукується із такими болючими для українців моральними ранами, зокрема, «мурашки бігли по шкірі», коли хлопці виконували композицію «Козача могила»:

«Ти віриш, що досі триває бій, Що кров'ю полита сира земля, Навіки спинився час, коли ти впав з коня...», - йдеться у пісні.
Окрім цього, не обійшлось і без знаних пісень, як от «Ніколи не плач», «У цьому полі, синьому, як льон», «Меч Арея» та «Їхали козаки». До слова, саме під останній трек виходив на ринг український боксер Олександр Усик.


«Для мене Тінь Сонця - особливий гурт, їхні пісні є мірилом свідомості, краси і волі. Ці музиканти не розчаровують ось уже 15 років, незалежно від складу гурту - завжди працюють якісно, віддаються наповну, несуть правильні ідеї і, головне, виховують молодь. На концерті в Луцьку я відривалася пліч-о-пліч із хлопчиком років 10-ти!», - із захопленням розповідає мандрівниця Юля Камінська.
Не залишив байдужою виступ рокерів-патріотів і ведучу радіо «Луцьк», журналістку Анастасію Клімчук: «Дуже ціную «енергетичних» виконавців. Хлопці з гурту «Тінь сонця» саме такі. Прийшовши до них на концерт у незручному взутті, думала, що просто насолоджуватимусь їх виступом, сидячи за столиком. Втім, не зчулась, як танцювала під запальні українські мотиви разом з усіма! Гарно, що маємо таких добрих музикантів і ще краще, що з кожним роком в Україні таких музичних формацій стає все більше і більше», - каже дівчина.
Не залишились осторонь від дійства і представники патріотично налаштованих громадських організацій, зокрема й активісти з ГО «Автомайдан України», які прийшли насолодитися українською музикою разом із сім’ями:

«Концерт мені надзвичайно сподобався! А, враховуючи те, що я взагалі ходжу рідко, відвідую подібні дійства, то виступ «Тінь сонця» - це другий концерт в моєму житті після «Океану Ельзи». І знаєте, що я вам скажу? Хлопці відіграли ніскілечки не гірше за Святослава. Виступ був дуже потужним. Дуже приємно було бачити, що луцька молодь слухає патріотичну музику, а також має можливість відвідувати такі заходи. Дяка Богу, наші діти не ховаються від вибухів в підвалах, в них є чудова можливість жити в мирі», - під враженням від побаченого розповідає заступник керівника ГО «Автомайдан України» Андрій Попик й додає, що луцькі активісти побажали музикантам, аби ті у майбутньому збирали повні стадіони.
Насамкінець, разом із публікою музиканти виконали гімн України, поклавши руку на серце.

До слова, під час концерту волонтери із ЦК «Азов» Волині збирали кошти для допомоги сім'ям загиблих. Тож, окрім того, як послухати потужну музику, усі небайдужі мали змогу ще й долучитися до доброї справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юля Показати IP 18 Травня 2015 12:15
Таких формацій, як Тінь Сонця, не існує) Вони унікальні)
Волошка до Юля Показати IP 18 Травня 2015 12:36
Згодна, вони бомбезні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus