USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Кожен маршрут у Луцьку хочуть пристосувати для перевезення візочників

21 Листопада 2019 18:40
Луцька міська рада планує звернутися до Верховної Ради України з проханням внести зміни до законодавства, аби стало можливим передбачення в держбюджеті коштів для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб на візках.

У майбутньому місто хоче, щоб на кожному маршруті міського транспорту був автомобіль, обладнаний відповідно до потреб осіб із інвалідністю.

Про це йшлося 20 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань майна та приватизації.

Керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що ідея запустити в місті послуги соціальних таксі для перевезення осіб із інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, існує вже давно.

Вона зазначила, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, держава має надавати субвенцію на придбання таких автомобілів, першочергово – ОТГ.

«Такі автомобілі – це дуже дороговартісна річ. І в нас дуже велика потреба», – сказала Ліна Галан.

Так, у Луцьку серед дітей із інвалідністю 66 – на візках, серед молоді до 30 років – 187, тому один автомобіль ніяк не вирішить проблеми.

Ліна Галан зазначила, що, до прикладу, у Львові тільки при одному реабілітаційному центрі придбано сім таких автомобілів.

Окрім спеціально обладнаних автомобілів, потрібно брати до уваги й витрати, пов’язані з їх використанням, а також зі створенням центру, де прийматимуть дзвінки.

Депутат Андрій Білан зауважив, що теж вивчав досвід інших міст, де є відповідний транспорт, які надає послуги з перевезенням осіб з інвалідністю.

«Так, звичайні таксі надають послуги з перевезення людей на візках, але йдеться про значні кошти з їхнього сімейного бюджету», – сказав обранець громади.

Своєю чергою, депутат Юрій Безпятко акцентував, що у своїй діяльності міськрада керується тим, аби зробити інфраструктуру міста комфортною для всіх лучан, зокрема й для людей із інвалідністю.

Урешті члени комісії вирішили доручити профільним управлінням підготувати звернення до Києва з проханням внести відповідні зміни до законодавства, аби в держбюджеті вдалося передбачити кошти на придбання автомобілів, пристосованих для перевезення осіб на візках, щоб у подальшому на кожному міському маршруті був автомобіль, спеціально обладнаний для осіб із інвалідністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 21 Листопада 2019 21:39
А автобуси і тролейбуси вже не підходять? Ну да, інваліди в нас же багатші за мільйонерів, таксі ж дешевше буде за автобус чи тролейбус.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus